Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Pasākumu kalendārs

Skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi 2013

11.02.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

zpd-13.jpg

Savus zinātniski pētnieciskos darbus (ZPD) aizstāvēja 12 cilvēki, lai gan to darīt bija paredzēts 13 vidusskolēniem, viens bija slims.

Pirmais uzstājās Ralfs Brucis. Viņš prezentēja savu projektu „Dabas un kultūrvēsturiskie apskates objekti Abavas senlejā’’. Darba mērķis bija noskaidrot, kāda ir tūristu interese par Abavas senleju, un izpētīt, kādi objekti ir senlejā. Pētījumā noskaidrots, ka par visskaistākajiem apskates objektiem atzīti Abavas rumba, Sabiles vīnakalns, Zviedru cepure. Vīnakalns ir iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā kā vistālāk uz ziemeļiem esošais vīna dārzs, kur brīvā dabā aug vīnogas. Kalna virsotne atrodas apmēram 34 metru augstumā virs pilsētas un Abavas upes līmeņa.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Bērnu žūrijas dalībnieku tikšanās ar rakstnieci Luīzi Pastori

20.04.0215
img_4268-300x200.jpg

Pēc pavasara brīvdienām mūsu skolā viesojās grāmatas “Maskačkas stāsts” autore Luīze Pastore. Skolas 3.-4.klašu žūrijas balsojumā šis darbs pārliecinoši ieguva 2.vietu.

Vispirms 4.b klases skolēni Heindrijs un Artūrs T. stāstīja, kāpēc grāmata viņiem patikusi un kuras epizodes šķitušas vislabākās.

Tad rakstniece runāja par savu bērnību, to, ka stāstus sākusi rakstīt apmēram 8 gadu vecumā, par to, kā radās ideja uzrakstīt “Maskačkas stāstu”, par tajā attēloto vidi un tā varoņiem – suņiem un cilvēkiem, par darba ilustratoru Reini Pētersonu, par citām savām grāmatām. Pašlaik Luīze Pastore strādā pie apgāda “Neptūns” iecerētās grāmatu sērijas bērniem “Mākslas detektīvi” un grāmatas par dēkaini Aleksandru Laimi.

Lasīt visu ziņu


<>


Jaunākās galerijas