Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

2021-2022

ERASMUS+ kursi skolotāju profesionālajai pilnveidei Maltā

picture2.jpg"Fluency & Language Development for Educational Staff"picture2.jpg

2022.gada 8.-19. augustā es, Inguna Auziņa, apmeklēju angļu valodas kursus “ Fluency & Language Development for picture1.jpgEducational Staff”(Angļu valoda izglītības darbiniekiem) Maltā mācību centrā “Executive Training Institute”.

Tā kā angļu valodu kā svešvalodu līdz šim biju apguvusi tikai kursos Latvijā, izmantoju iespēju savas zināšanas papildināt un nostiprināt, jo, skolā strādājot, sapratu, ka nevaru bez tām iztikt un nepieciešams valodas zināšanas uzlabot.

Kaut mācu latviešu valodu, tomēr arī mācību procesā nākas saskarties ar valodu salīdzināšanu. Skolēni ikdienā biežāk izmanto angļu valodu un neatrod vairs atbilstošus vārdus latviski, tādēļ arī man , uzskatu, ir būtiski uzlabot angļu valodas zināšanas, lai varētu tās izmantot mācību procesā.

Lasīt visu ziņu

ERASMUS+ kursi skolotāju profesionālajai pilnveidei Spānijā

3.jpgERASMUS+ kursi skolotāju profesionālajai pilnveidei Spānijāpicture2.jpg

„Māksla kā terapija: pašizpausme un īpašās vajadzības mākslas izglītībā.”

Projekta Nr.2020-1-LV01-KA101-077226

No 1. līdz 6. augustam Spānijā, Barselonā piedalījos profesionālās pilnveides kursos „Art as Therapy: Self-Expression and Special Needs in Art Education”.

Kursus vadīja iedvesmojoša pasniedzēja no Barselonas – Marina Clauzet, kas ir arī humānistiskās mākslas terapeite un jogas pasniedzēja. Kursu mērķis bija prezentēt vizuālās mākslas terapeitisko spēku, tiešā veidā eksperimentējot ar dažādām mākslas tehnikām, piemēram, glezniecību, 3D, kolāžu, jauktu tehniku, fotogrāfiju. Kā arī pilnveidot skolotāju zināšanas par netradicionālām vizuālās mākslas tehniku apguves iespējām, kas balstītas uz mākslas terapijas metodēm. 

Lasīt visu ziņu

LTV erudīcijas spēlē "Gudrs, vēl gudrāks" piedalās 6.a klases skolniece Elizabete Celma

29.08.2022

img-20220830-wa0019.jpgMūsu skolas 6.a klases skolniece Elizabete Celma šovasar bija pieteikusies LTV erudīcijas spēlei "Gudrs, vēl gudrāks". 29.augustā tika filmēts raidījuma ieraksts, ko televīzijas skatītāji redzēs tikai kādā no oktobra piektdienām. Elizabeti uz pusfinālu Rīgā atbalstīt devās klases audzinātāja Danuta Eva Bite un astoņi 6.klases skolēni. Lai arī līdz finālam tikt neizdevās, mēs ļoti priecājamies par Tevi, Elizabet!

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Nometne "Personības akadēmija"

01.08.2022

img-20220824-wa0000.jpgJūnija izskaņā Jāņa Daliņa stadionā Valmierā nometnē "Personības akadēmija”, ko organizēja Latvijas Olimpiskā komiteja projekta “Sporto visa klase” ietvaros, piedalījās arī Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas 5.a klases skolniece Elizabete Celma un 5.b klases skolnieks Edvards Millers. 

Lai nokļūtu “Personības akadēmijā”, bija jābūt projektā “Sporto visa klase”, jāpiedalās  finālsacensībās, pēc tam klases ar augstākajiem rezultātiem  izvirzīja 1-2 skolēnus, kuri piedalīsies nometnē. Jāpiebilst, ka par iespēju tikt uz šo nometni sacentās vairāk nekā 800 dalībnieki no 23 dažādām Latvijas skolām.
Lepojamies!

Lasīt visu ziņu galerija (1)

"Mēs kāpjam augstāk" jeb ieskats 12.klases izlaidumā

29.06.2022 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

12-kl-img2339.jpgTveicīgā Pēterdienas pievakarē Kandavas brīvdabas estrādē “Ozolāji” ar skaistu pasākumu no skolas atvadījās šī gada 12. klases absolventi. Tā kā viņi bija pamanījušies iztikt bez tradicionālā skolas gredzenu vakara un pēdējā zvana svētkiem, tad to viņi kompensēja izlaidumā, kas bija veidots kā neliels iestudējums, atceroties un parādot to, kas ierakstīts klases avīzē no sākumskolas līdz izlaidumam. Klases audzinātāja Inese Ozola-Zaļā bija padomājusi par vismazāko sīkumiņu, lai pasākums būtu sirsnīgs un emocionāls.

Lasīt visu ziņu galerija (20)

ERASMUS+ kursi skolotāju profesionālajai pilnveidei “Kultūras mantojuma apguve praktiski darbojoties”

3.jpgProjekta Nr.2020-1-LV01-KA101-077226
Kursu organizators: KOIN.S.EP INTERACT, Larissa, Greece
Laiks: 2022.gada 11.jūlijs - 22.jūlijserasmus_logo.jpg

    Pašā vasaras vidū, no 11. jūlija līdz 22. jūlijam, apmeklēju  profesionālās pilnveides kursus “Cultural Heritage in Action” Iraklijā. Kursu mērķis bija izzināt, kas ir kultūras mantojums, un paplašināt savas zināšanas par to, aktīvi darbojoties. Mūsu kursu pasniedzējs bija Konstantinos Oikonomou - vēstures un ICT skolotājs, kurš profesionāli, interesanti, ar aizrautību vadīja kursu nodarbības.

   Grupā bija 20 dažādu mācību priekšmetu skolotāji no dažādām ES valstīm – Vācijas, Polijas, Čehijas, Spānijas un Latvijas. Kursi iesākās ar dalībnieku savstarpēju iepazīšanu, prezentējot un stāstot pārējiem par savu skolu, pilsētu un valsti. Lai gan mums jau šķiet, ka visi, kaut reizi, ir ko dzirdējuši par mūsu Dziesmu un deju svētkiem, izrādījās, ka neviens no grupas dalībniekiem par tiem neko nebija dzirdējis. Sarunu un prezentāciju rezultātā guvām plašāku priekšstatu par katru kursu dalībnieku.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Krustcelēs devītie...

18.06.2022 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

jpf5143.jpg18. jūnijā apliecības par pamatizglītību saņēma 46 Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas skolēni. 5 no viņiem saņēma zelta atzinību, bet 6 - sudraba atzinību, kas nozīmē, ka šo skolēnu gala vērtējumu vidējā atzīme bija virs 8 ballēm. Zelta atzinības ozoliņu saņēma Ance Kārņupa, Rihards Petriņš, Kārlis Vilkaušs, Ance Diduha, Viktorija Timoško, bet sudraba atzinības ozoliņu saņēma Kristers Samiņš, Marta Kļaviņa, Elizabete Tīzenhofa, Ieva Lēmane, Sindija Aišpure un Deizija Vēvere. Skola izteica pateicību arī šo skolēnu vecākiem.

Lasīt visu ziņu galerija (27)


<>


Jaunākās galerijas