Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Aktualitātes

Ritmikas diena "Gads bez kalendāra"

09.03.2023 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img4278.jpgRitmikas diena mūsu skolā ir svētki, kuru sagatavošanā iesaistīti visi skolēni un lielākā daļa skolotāju. Tradīcija vairāk nekā 30 gadu garumā. Ritmikas dienas  ideju ģenerators un galvenā realizētāja ir sporta skolotāja Aiva Ķēniņa. 
Šī gada priekšnesumu tēma  "Gads bez kalendāra". Katra klase izvēlējās tēlu, kas viņiem saistās ar kādu no gada mēnešiem. Savukārt skolotāju priekšnesums bija saistīts ar saules tēlu. Savu priekšnesumu "gada horoskopu" bija sagatavojuši arī vecāki.
 Gads tika izdejots stundas laikā. Noslēgumā svētku kulminācija - kopdeja. 
Katra klase tika arī pie saldas pārsteiguma balvas. Liels paldies šo balvu sponsoriem - Lašu ģimenei.

Lasīt visu ziņu galerija (55)

"Sporto visa klase" stafešu sacensības

08.03.2023 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img4005.jpgKopš februāra visā Latvijā notiek  LOK īstenotā projekta "Sporto visa klase" apakšgrupu stafešu sacensības. Tā ir viena no aktivitātēm, kas tiks iekļauta klašu kopvērtējumā, lai noteiktu, kuras klases dosies uz finālsacensībām maijā.

Šogad projektā "Sporto visa klase" 2. klašu grupā ir 10 apakšgrupas, 3. klašu grupā – 14 apakšgrupas, 4. klašu grupā – 10 apakšgrupas, 5. klašu grupā – septiņas apakšgrupas, 6. klašu grupā – astoņas apakšgrupas.
 Mūsu skolā 8.martā notika vienas ceturto klašu apakšgupas stafešu sacensības. Uzdevumus veica sešas 4. klašu komandas, tai skaitā mūsējie – 4.a un 4.b. Abas klases sadalīja pirmās divas vietas.
Savukārt 6.b klase savā apakšgrupā Staļģenē februārī ieguva 3.vietu.

Lasīt visu ziņu galerija (15)

“Bērnu žūrijas” dalībnieku tikšanās ar rakstnieci Žaneti Lazdovsku

07.03.2023 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img-20230321-wa0004.jpgMūsu skolēni jau vienpadsmito gadu piedalās lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu žūrija”. Šogad pēc divu gadu pārtraukuma atkal varējām turpināt jauko tradīciju – tikties ar kādu no grāmatu autoriem.

Pēc aptaujas rezultātiem 3. un 4. klašu grupā  pārliecinoša līdere izrādījās rakstnieces Žanetes Lazdovskas grāmata “Neatskaties”. Tas ir spriedzes un dažādu interesantu pavērsienu pilns stāsts par zēnu, kurš     gandrīz 10 gadus pavadījis bērnu namā, bet beigās laimīgi  nonāk savu vecvecāku ģimenē.
     Autore piekrita paviesoties mūsu skolā, lai tiktos ar lasītājiem. Tikšanās izvērtās jauka un  sirsnīga. Žanete Lazdovska pastāstīja par sevi. Izrādās, ka ka viņas vecvecāki ir Latvijā plaši  pazīstami rakstnieki, bet viņa pati literārai darbībai pievērsusies pavisam nesen, un grāmata “Neatskaties”  ir viņas pirmais darbs. Ikdienā viņa strādā kā zvērināta notāre un ir  četru bērnu mamma.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Nila Īles muzikālā darbnīca "Ritma un skaņu pasaulē"

02.03.2023 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img3997.jpglatvijasskolassomalogokrasains.jpg2. martā, pateicoties projektam ”Latvijas skolas soma”, mūsu skolā viesojās brīnišķīgi mūziķi - Nils Īle un Maija Sējāne-Īle.

5.-9.klašu skolēni tika iepazīstināti ar dažādiem perkusiju instrumentiem no visas pasaules. Skolēni ne tikai klausījās, bet arī paši izmēģināja muzicēšanu - mūziķu pavadībā radīja skaņdarbu. Tā bija iespēja pataustīt, apskatīt, sadzirdēt neparastos instrumentus, būt dalībniekam vienreizējā orķestrī. Mūzikas ritmi un skaņas valoda deva iespēju atvērties katram skolēnam. Nodarbības noslēgumā visi vienojās kopējā dejā afrikāņu ritmos. Interese bija milzīga, skolēni arī pēc nodarbības vēlējās ilgāk pakavēties sarunās ar mūziķiem, teica viņiem paldies par izglītojošo un atraktīvo nodarbību.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Valsts ģeogrāfijas olimpiāde

Sveicam 12.klases skolnieku Ingaru Samiņu ar izvirzīšanu uz ģeogrāfijas valsts olimpiādi 9.-12.klasēm  2023.gada 13.aprīlī Rīgā.

Paldies skolotājai Inetai Krūmiņai par skolnieka sagatavošanu olimpiādei.

Lai veicas olimpiādē!

Dalība CSDD konkursā "Gribu būt mobils!"

23.02.2023 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img3055.jpg6.a klases komanda “Jautrās bites” piedalījās CSDD konkursā “Gribu būt mobils” un no 25 Tukuma reģiona komandām iekļuva desmitniekā jeb pusfinālā, kas februāra beigās norisinājās mūsu skolā. Konkursā skolēni ieguva atzinību un veicināšanas balvas, kā arī vēl nebijušu pieredzi. Tā bija izglītojoši pavadīta diena, veicot dažādus uzdevumus - interaktīvus, sportiskus un izzinošus.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Dalība konkursā "Misija Jūra 2030"

22.02.2023

.jpgVentspils Augsto tehnoloģiju parka izglītības telpa “Nākotnes klase” sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru 2022.gada novembrī izsludināja konkursu 4.-9. klašu skolēniem ar iespēju balvās iegūt aizraujošus eksperimentu komplektus Baltijas jūras izzināšanai, bezmaksas “Nākotnes klases” izbraukuma nodarbību savā skolā un apmaksātu Latvijas zinātnes centru apmeklējumu.

No mūsu skolas šajā  konkursā piedalījās 6.a un 7.a klase. Abas tikušas to skaitā, kuri saņems eksperimentu komplektus Baltijas jūras izzināšanai.

 Paldies abām klašu audzinātājām Danutai Evai Bitei un Inetai Krūmiņai par skolēnu iesaisti konkursā!

Lasīt visu ziņu galerija (3)


<>


Jaunākās galerijas