Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Aktualitātes

Labi panākumi rudens vieglatlētikas sacensībās (U-14 grupai) Tukumā

21.09.2021

img_20210921_wa0004.jpg21.septembrī rudens vieglatlētikas sacensībās no mūsu skolas piedalījās 11 skolēni - Madara Timoško, Evelīna Vismane, Kristiāna Rībena, Egnārs Zaļais, Gustavs Drīksna, Eduards Petriņš, Jēkabs Ābele, Ilmārs Zviedris, Roberts Ķevics un Matīss Hartmanis. Skolēni startēja dažādās vieglatlētikas disciplīnās - tāllēkšanā, šķēpa mešanā, lodes grūšanā, 60 m barjerskrējienā, 300 m skrējienā un 600 m skrējienā.

Skolēni šajās sacensībās izcīnīja vairākas godalgotās vietas. 

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Piedalāmies nacionālās skaļās lasīšanas sacensību reģionālajā kārtā

15.09.2021

img_20210910_135246.jpgJau ceturto gadu visā valstī norisinās Latvijas Nacionālās bibliotēkas organizētais pasākums “Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības” 5.-6.klašu skolēniem. Visus četrus gadus arī mūsu skolas skolēni tajās ir piedalījušies. Parasti sacensības sākas pavasarī - vispirms klasēs, pēc tam skolā, tad reģionā un valstī. Saistībā ar epidemioloģisko situāciju sacensības reģionos un lielais fināls jau otro reizi  no maija pārcelts uz septembri. 

Šogad  no mūsu skolas uz reģionālo finālu, kas notika Tukuma bibliotēkā, tika izvirzītas 3 dalībnieces - Annija Celma (6.b), Kate Šimkēviča (6.b) un Zanda Dekšņa (6.a). Kate lasīja fragmentu no Luisa Kerola grāmatas "Alise brīmumzemē", Annija - Ērinas Hanteres "Klanu kaķi", bet Zanda - Janas Frejas "Trakā klase". 

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Dzejas dienas mūsu skolā

06.09.2021 - 17.09.2021 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_0086.jpgMazliet papildinot šī gada Dzejas dienu moto “Dzeja dzīvo” uz “Dzeja dzīvo Kandavā”, mūsu skolas vecāko klašu skolēni devās dzejas dzīves vietu meklēt tepat pilsētā. Katrs pāris izlozēja  ielas nosaukumu, saņēma aploksni ar veicamajiem uzdevumiem, un, izmantojot pilsētas karti, devās  iepazīt konkrēto ielu visā tās garumā.  Iepazīstoties tapa dzejolis un, lai tas  būtu pietiekami dzīvs,  turpat, kur atrasts, tas tika iemūžināts video lasījumā.

Savukārt pamatskolas klašu skolēni dzejoļus pamanīja katrs savā sētā vai ielā, kur paši dzīvo,  ilustrācijas vietā dzejolim pievienojot konkrētās vietas foto. Tā kā mūsu skolas skolēni dzīvo ne tikai Kandavas pilsētā, dzejoļi tika veltīti arī dažām Pūres un Sabiles ielām, kā arī vairākām lauku sētām. Visus skolēnus dzejoļus iecerēts apvienot vienā digitālā grāmatā.

Dzejas dienu noslēgumā skolā viesojās mūsu skolas bijusī skolniece Linda Gabarajeva.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Mūsējo panākumi Latvijas skolēnu 75. spartakiādes "Pamatskolas kauss" sacensībās vieglatlētikā Saldū

20.09.2021

img_20210920_wa0022.jpg20.septembrī 12 mūsu skolas  skolēni (6 zēni un 6 meitenes) piedalījās Latvijas skolēnu 75.spartakiādē vieglatlētikā “Pamatskolas kauss 2021”, kas notika Saldū. 

Zēnu komanda kopvērtējumā, iegūstot 186 punktus, ieguva 1. vietu, bet meiteņu komandai - 4. vieta. (Līdz 3. vietai pietrūka tikai 2 punkti.)
Individuāli labākos rezultātus uzrādīja -  Lasīt visu ziņu galerija (21)

Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvas pasludināšanas pasākums

balva.jpgŠodien, 16.septembrī, Briselē svinīgā EIMB atklāšanas pasākumā tika paziņoti Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvas ieguvēji ERASMUS+ projektu ietvaros.  Eiropas komisija šādu balvu piešķir pirmo reizi. Balvas ieguvēju vidū esam arī mēs - Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola. 

Atklāšanas ceremonijas pilnu ierakstu no Briseles skatīties šeit - https://www.facebook.com/EUEra...

Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija notiks 20.oktobrī Briselē.

Nāc un piedalies - lasi un vērtē!

09.09.2021

bernu_zurijas_plakats_2021.jpgArī šogad ikvienam skolas skolēnam, skolotājam vai vecākam ir iespēja iesaistīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija".

Šī gada kolekcijas grāmatas skolas bibliotēkā ir pat vairākos eksemplāros un vēl gaida savus lasītājus. Līdz 2022.gada janvāra beigām dalībniekiem jāizlasa sešas izvēlētās vecuma grupas grāmatas un jāaizpilda elektronisko grāmatu novērtēšanas anketu. 

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Sākam jaunu mācību gadu

01.09.2021

img_9892.jpgSaulains rīts, čalas, smaidi, koši ziedu pušķi, klasesbiedrus un audzinātāju meklējoši skatieni…  1. septembra svētku brīdi atklāj viesmākslinieki - enerģiskā skaistās balss īpašniece Agnese Čīče un pianists Zigurds Turss. Dziesmas noteikti aiznes pieaugušos atmiņās par savu bērnību…

Un tad jau ir klāt mirklis, kad, ar košām vējdzirnaviņām pamājot lielajai skolas saimei, aiz savām audzinātājām Zandas Zeltzaķes un Ligitas Zāģeres Ozolāju estrādē Zinību dienas rītā divpadsmitajiem pie rokas iesoļo  39 pirmklasnieki.img_9917.jpg

Lasīt visu ziņu galerija (32)


<>


Jaunākās galerijas