Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

2012-2013

Pavasara vēstneši 2013

09.04.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
p4090896.jpg

Ikgadējais Kandavas novada skolu koru sadziedāšanās festivāls ”Pavasara vēstneši” šogad atkal notika mūsu skolā. Apmēram 200 koristi bija sapucējušies un saskaņojušies, lai dziedātu pavasarīgi košas dziesmas. Pasākumu vadīja 2 meitenes no Kandavas internātvidusskolas - Keita Lusinda Lāce un Megija Ozoliņa, kuras stāstīja „Meža pasaku” un pieteica korus.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Tikšanās ar Māri Olti

21.03.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
img_3120.jpg

Dienu pirms skolēnu pavasara brīvlaika skolas lasītavā 7.-8. klašu jauniešus uz sarunu pulcēja dabas draugs, vides pētnieks, TV raidījuma „Vides fakti” vadītājs Māris Olte un viņa draugs Ģirts Spura. Viņi ir uzrakstījuši projektu, kura mērķis ir izglītot sabiedrību par tīras vides nozīmīgumu un šo ideju popularizēt tālāk, meklējot praktiskus risinājumus. Projektā paredzēts iesaistīt jauniešus ne tikai no Kandavas, bet arī no Babītes, Jelgavas, Cēsīm un Aizkraukles. Lai arī projektam dots nosaukums „Savāc šmauci!”, tā dalībnieku mērķis nav kļūt tikai par „šmuces savācējiem”, bet atrast domājošus cilvēkus, kuri nestu tālāk ideju, ka mēs katrs ar savu rīcību un izvēli varam mainīt pasauli.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Ritmikas diena 2013

15.03.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
img_3033.jpg

Jau 31. gadu mūsu skolā notiek vingrošanas svētki jeb ritmikas diena, kad tradicionāli katra klase uzstājas ar tēmai atbilstošu priekšnesumu, ko iemācījusies sporta stundās. Šogad visi iejutās A.Volkova pasakas „Smaragda pilsētas burvis” tēlu lomās: Ella – Rūta Strupe, Totiņš – Artūrs Jansons, gremoņi – 1.kl., putnu biedēkļi – 2.a/b, dzelzs malkas cirtēji – 3.a/b, gļēvie lauvas – 4.kl., peles – 5.kl.,Smaragda pilsētas iedzīvotāji – 6.a/b, vārnas – 7.a/b, bites – 8.a/b, lidojošie mērkaķi – 9.b, sikspārņi – 9.a, mirkšķoņi – 10.kl., lecoņi – 11.kl., pļāpoņi - 12.kl., magones – vecāki, burvji – skolotāji. Jāpiebilst, ka vecāku uzstāšanās visiem bija pārsteigums, jo iepriekšējos gados viņi bijuši tikai skatītāji.

Lasīt visu ziņu galerija (31)

Uzvara Zemgales reģionā

12.03.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
12032013124.jpg

Bauskas novada Codē notika Zemgales reģiona sacensības „Drošie un veiklie”, kurās 13 komandu konkurencē Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas komanda izcīnīja 1.vietu. Skolu pārstāvēja desmit 4.klašu skolēni, kas vispirms (janvārī) mērojās spēkiem ar saviem vienaudžiem tepat novada skolu sacensībās, iegūstot tiesības pārstāvēt gan skolu, gan Kandavas novadu reģionā.

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Gredzenu vakars

01.03.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
157.jpg

Šoreiz divpadsmitie savu priekšnesumu bija veidojuši kā priekšlasījumu disertācijai „Divpadsmitās klases portrets”. Pasākumu vadīja Artūrs un asistēja Lelde. Tika izvirzīta hipotēze: šī klase ir neatkārtojama. Izpētīts, ka viņi kopā sver 7854 kg, bet kopējais garums ir 420 metri. Klases attīstības posmi tika parādīti ar fotogrāfijām, video un nelielām etīdēm: iesvētības, ekskursijas, ritmikas dienas, dalība un panākumi ZZ čempionātos, iesaistīšanās starptautiskos projektos, spēle „Sekotāji”, upurēšanas rituāli, Ziemassvētku eglītes gādāšana, Popiela, autovadītāja tiesību iegūšana, gatavošanās centralizētajiem eksāmeniem.

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Ciemos nākamie pirmklasnieki

27.02.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

picture-113.jpgUz tikšanos, lai iepazītos ar skolas piedāvātajām iespējām, skolotājiem un skolas vidi, bija ieradušies 25 bērni un viņu vecāki. Sākumā nelielu priekšnesumu (dziesmas, dzejolīšus un ludziņu) bija sagatavojuši 4.a un 4.b klases skolēni. Pēc tam visus klātesošos uzrunāja skolas direktore, bet skolotāja Aiva pastāstīja par iespējām piedalīties dažādos interešu izglītības pulciņos un uzdāvināja skolas avīzīti „Atspulgs”. Skolotāja Seila vecākus iepazīstināja ar skolas atbalsta komandas darbu un mudināja viņus nepieciešamības gadījumā to izmantot. Pasākuma gaitā bērni saņēma mazas dāvaniņas – labo darbu krātuvītes – ar novēlējumu līdz septembrim sakrāt pēc iespējas vairāk labo darbu. Tad visi - gan 4. klases skolēni, gan topošie pirmklasnieki - vienojās kopīgā dziesmā „Alfabēts”.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Pogu vakars 22.02.2013

22.02.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
img_2526.jpg

Kopš šī gada 22. februāra 42 devītklasnieki ir „piepogāti” mūsu skolai, saņemot īpašu keramikas pogu ar skolas iniciāļiem un pamatskolas beigšanas gadu. Aizvadīts šīs skolas vēsturē pirmais Pogu vakars – kaut kas līdzīgs Gredzenu vakaram vidusskolēniem un tomēr citāds. Sākumā atmiņu ceļojums pa 9 skolas gadiem, tikšanās ar bijušajām audzinātājām, pārdomu brīdis pirms saspringtā mācību gada nobeiguma, tad jautrs pasākums ar spēlēm un dejām, kopā aizsākums jaunai skolas tradīcijai.

Lasīt visu ziņu galerija (29)


<>


Jaunākās galerijas