Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

ERASMUS+ kursi Kiprā

20230727103414.jpgPozitīva mācību vides veidošana – klases vadība, komunikācijas prasmes, efektīva mācīšana un mācīšanās, ERASMUS+ kursi skolotāju profesionālajai pilnveidei

Europass teacher academy kursi “Building a Positive Learning Environment – Classroom management, communication skills, effective teaching and learning” notika EDUCULTURE Center skolā Limasolā no 22. – 28. jūlijam, 2023.gadā. Uz kursiem devās un tajos piedalījās mūsu skolas skolotāja Lāsma Mūrniece.

Kursu galvenā tēma un mērķis bija parādīt un praktiski izmēģināt kā ar dažādām metodēm iespējams klasē veicināt pozitīvu mācīšanos vidi. Kursu vadītāja, skolotāju trenere – Limasolā dzīvojošā Mrs Rea Gerolemidou, ļoti radoši, atraktīvi un zinoši prata izskaidrot un praktiski parādīt ikvienas metodes daudzpusīgo pielietojumu. Viss, ko apguvām ir pielietojams vairākās situācijās, dažādām cilvēku grupām un dažāda rezultāta iegūšanai. Grupā bijām trīs skolotājas – divas no Latvijas un viena no Polijas. Nelielā grupas ļāva mācībām būt daudz individuālākām, katram bija iespēja izteikties, izmēģināt, diskutēt. Ņemot vērā  laika apstākļus Limasolā, kas bija neierasti karsti, kursu norise tika plānota 5 stundas dienā un viena diena nodarbības ārpus klases, kad mācības un to ietvaros apgūstamās aktivitātes tika apvienotas ar pilsētas iepazīšanu. Nedēļas un mācību plānojums bija tiešām pārdomāts, radošs un nenogurdinošs. Mācības sākās ar skolotāju prezentācijām par savu skolu, valsti. Turpmākajās nodarbībās strādājām gan individuāli, gan pāros, gan grupās.

Ļoti interesantas bija sarunas mācību starplaikos, kad ar kolēģēm no citām valstīm dalījāmies pieredzē par skolas ikdienu un darba specifiku. Protams, interesants, bet ne pārsteidzošs bija fakts, ka Latvijas un Polijas skolām ir daudz kā kopēja salīdzinājumā ar Kipras skolām. Lai gan ne pozitīva iezīme, taču visās skolās aktuālākā problēma jauniešu starpā pašlaik ir iebiedēšana (bullying), kuram pašlaik efektīvs risinājums nav atrasts.

Kursu organizatori bija padomājuši arī par kursantu brīvā laika aktivitātēm ārpus mācībām:

  • ekskursija uz Limasolas vecpilsētu un veco ostu (Limassol Old City and Old Port) - kluss rajons ar šaurām ieliņām un mājīgiem laukumiem, kuros atrodas resturāni un kafeinīcas. Vecpilsētā bija iespēja apskatīt Limassolas pili un katedrāli.
  • ekskursija uz Pafosas pilsētu:
    • Tomb of the Kings – Slavenās “Karaļu kapenes” ir daļa no Kato Pafos arheoloģiskā parka. Viena no svarīgākajām Kipras arheoloģiskajām vietām, kas kopš 1980. Gada ir iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma vietu sarakstā.
    • Archaeological Park with Roman mosaics- Pafos arheoloģiskais parks ietver lielāko daļu no nozīmīgās senās grieķu un romiešu pilsētas, un tas atrodas Pafos, Kipras dienvidrietumos.
    • Paphos Medieval Castle and port – Pafosas pils atrodas pilsētas ostas rietumu gala. Sākotnēji tas bija bizantiešu cietoksnis, kas celts, lai aizsargātu ostu.
    • Petra tou Romiou – Birthplace of Aphrodite – Afrodītes mītiskā dzimtene ir interesants milzīgu akmeņu ģeoloģisks veidojums gar vienu no skaistākajām salas piekrastes līnijām, kas atrodas Pafosas rajona dienvidrietumu piekrastē.

 Uzskatu, ka šādu starptautisku kursu apmeklējums ikvienam skolotājam sniedz ne tikai jaunas zināšanas, tā ir iespēja sevi vispusīgi pilnveidot – valodu prasmes, starptautiska sadarbība, komunikācija, dažādu valstu pieredze, kultūra un daudz kas cits.

skolotāja Lāsma Mūrniece

Projekta prezentācija



<>


Jaunākās galerijas