Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Bibliotēka

Mācību grāmatu saraksti 2022./2023.m.g.

2022./2023.m.g. skolēni mācās no šādām mācību grāmatām un darba burtnīcām:
1.klase skatīt šeit
2.klase skatīt šeit
3.klase skatīt šeit
4.klase skatīt šeit
5.klase skatīt šeit
6.klase skatīt šeit
7.klase skatīt šeit
8.klase skatīt šeit
9.klase skatīt šeit
10.klase skatīt šeit
11.klase skatīt šeit
12.klase skatīt šeit

Lasi un vērtē! Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022

01.06.2022

plakaats.jpgArī šogad ikvienam skolas skolēnam, skolotājam vai vecākam ir iespēja iesaistīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija".

Šī gada kolekcijas grāmatas skolas bibliotēkā ir pat vairākos eksemplāros un vēl gaida savus lasītājus. Līdz 2023.gada janvāra beigām dalībniekiem jāizlasa sešas izvēlētās vecuma grupas grāmatas un jāaizpilda elektronisko grāmatu novērtēšanas anketu. 

Bibliotēkā grāmatas lasīšanai vasarā vari dabūt līdz 17.jūnijam  no 8.10 līdz 14.00.

Grāmatu saraksts te: Lasīšanas saraksts 2022

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Skolēnu dalība “Bērnu žūrijas” darbā 2021. gadā

30.05.2022 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

bjvz2021.jpgAizritējis jau 10. gads, kopš mūsu skola sāka piedalīties lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. Šogad pirmo reizi pasākumu finansiāli atbalstīja Kultūras ministrija, kā arī Izglītības un zinātnes ministrija, tāpēc  skola papildus par pašvaldības finansējumu iegādātajām kā dāvinājumu saņēma vēl 47 grāmatas. 

Saistībā ar neskaidro epidemioloģisko situāciju šogad skolā nenotika jau tradicionālā  tikšanās ar kādu no “žūrijas” grāmatu autoriem. Balsojuma rezultātus pārrunājām tikai ar bērniem un klašu audzinātājām, tomēr lasītāji saņēma arī Bērnu literatūras centra sarūpētās balviņas.

Grāmatu vērtēšanā mūsu skolā piedalījās 40 lasītāji. Ļoti lielu atbalstu, kā parasti, saņēmu no skolotājām Elitas BrahmanesGintas Bogdanovas   un šogad arī no Sanitas Celmas, jo bez viņu entuziasma un līdzdalības   nebūtu iespējama tik daudzu skolēnu iesaiste un iedrošināšana piedalīties žūrijas darbā.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Paldies par iesaistīšanos akcijā "Draudzīgais aicinājums"

28.01.2022 - 01.06.2022 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola


img-20220602-wa0008.jpgSkolas administrācijas un savā vārdā gribu pateikt lielu paldies visiem, kuri šogad  atbalstīja akciju “Draudzīgais aicinājums”, t.i., 1.a, 1.b;  2.b; 3.a, 3.b; 4.b; 5.a,5.b; 6.a, 6.b; 7.b; 8.a un 11. klasei.

            Grāmatas dāvināja arī vairāki skolēni individuāli – Rūta Muskeite no 2.b, Anna Hesa no 3.b, Jānis Kuplis, Kate Šimkēviča, Toms Putniņš no 6.b, Sendija Mantaja no 12. klases, bet īpašu paldies par ziedotajām grāmatām Ancei Kārņupai no 9.a, Horenam Stajukam no 7.a un Karīnai Timoško no 6.a.klases.  Bijušais skolas audzēknis Mārcis Štrāls  uzdāvāja vairākus interesantus un noderīgus izdevumus par iežiem un minerāliem un vārdnīcas.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Skaļās lasīšanas konkurss Tukuma novada 5. klašu skolēniem

29.04.2022

img-20220505-wa0003.jpg29.aprīlī Tukuma bibliotēkas  Bērnu literatūras centrā notika Skaļās lasīšanas Tukuma novada fināls, uz kuru devās arī trīs mūsu skolas pārstāvji – Kristiāna Bērzkalne un Gustavs Drīksna no 5.a un Raiens Kokins no 5.b klases.

Kā paredzēts sacensību nolikumā, katram dalībniekam tiek dotas tikai trīs minūtes, lai iepazīstinātu ar sevi, izvēlēto grāmatu un pēc iespējas saistošāk un emocionālāk nolasītu izvēlēto fragmentu. 

Mūsu skolēni bija izvēlējušies grāmatas, kas pašiem vislabāk patikušas un būtu interesantas arī citiem klausītājiem -  Kristiāna lasīja fragmentu no Astridas Lindgrēnes “Ronja -  laupītāja meita”, Gustavs  - no Džoannas Roulingas “Harijs Poters un noslēpumu kambaris”, bet Raiens no Kornēlijas Funkes “Spoku mednieki šausmu pilī”.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Draudzīgais aicinājums 2022

draudz.jpg

Mīļie kolēģi, skolēni un vecāki! 

1935. gada 28. janvārī toreizējais Latvijas Ministru prezidents Kārlis Ulmanis vērsās pie sabiedrības ar aicinājumu - dāvināt grāmatas vai citas mācību procesā noderīgas lietas savai bijušajai skolai. Viņa iniciatīva guva  plašu iedzīvotāju atbalstu un 28. janvāris ieguva Draudzīgā aicinājuma dienas nosaukumu.

Mūsu skolā šī skaistā tradīcija atsākās  pirms 22 gadiem un daudzas grāmatas rotā īpašā Draudzīgā aicinājuma uzlīme un ziedotāju paraksti.

Arī šogad klases kolektīvi un katrs no jums tiek draudzīgi aicināti iespēju robežās ar nelielu naudas ziedojumu vai grāmatu, vēlams nesen izdotu daiļliteratūru, atbalstīt šo akciju.

 

Uz Jūsu atsaucību cerot,  skolas bibliotekāre

Piedalāmies nacionālās skaļās lasīšanas sacensību reģionālajā kārtā

15.09.2021

img_20210910_135246.jpgJau ceturto gadu visā valstī norisinās Latvijas Nacionālās bibliotēkas organizētais pasākums “Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības” 5.-6.klašu skolēniem. Visus četrus gadus arī mūsu skolas skolēni tajās ir piedalījušies. Parasti sacensības sākas pavasarī - vispirms klasēs, pēc tam skolā, tad reģionā un valstī. Saistībā ar epidemioloģisko situāciju sacensības reģionos un lielais fināls jau otro reizi  no maija pārcelts uz septembri. 

Šogad  no mūsu skolas uz reģionālo finālu, kas notika Tukuma bibliotēkā, tika izvirzītas 3 dalībnieces - Annija Celma (6.b), Kate Šimkēviča (6.b) un Zanda Dekšņa (6.a). Kate lasīja fragmentu no Luisa Kerola grāmatas "Alise brīmumzemē", Annija - Ērinas Hanteres "Klanu kaķi", bet Zanda - Janas Frejas "Trakā klase". 

Lasīt visu ziņu galerija (5)


<>


Jaunākās galerijas