Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Aktualitātes

Erasmus+ profesionālās pilnveides kursos Horvātijā “Sustainability in Education – Introducing Green and Eco-Lifestyles”

20.08.2024

erasmus-danuta-eva.webpNo 4. līdz 10. augustam dabaszinību, bioloģijas un projekta darba skolotāja Danuta Eva Bite pilnveidoja zināšanas Erasmus+ profesionālās pilnveides kursos Horvātijā “Sustainability in Education – Introducing Green and Eco-Lifestyles”. Nedēļas laikā tiku iepazīstināta ar Splitas un tās tuvākās apkārtnes dabu un kultūras mantojumu, mācoties kopā ar dažādu tautību cilvēkiem.

Mobilitātes pirmajā dienā norisinājās atklāšanas pasākums un dalībnieku starpkultūru vakars, kurā dalībnieki iepazinās un degustēja dažādu valstu produktus.

Lasīt visu ziņu

ERASMUS+ kursi skolotāju profesionālajai pilnveidei Splitā, Horvātijā

20.08.2024

dace-kursi.webpNo 2024. gada 4. augusta līdz 13. augustam es,  Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas sociālo zinību skolotāja Dace Vilkauša, piedalījos Erasmus+ profesionālās pilnveides kursos pedagogiem „Intensive English Language Course for Teachers and School Staff”  Horvātijas pilsētā Splitā, lai papildinātu un apgūtu  zināšanas angļu valodā,. 

Angļu valodu esmu apguvusi arī iepriekš gan profesionālās pilnveides  kursos Maltā, gan mācoties kursos tepat uz vietas Latvijā. Esmu sapratusi, ka, strādājot skolā, nevaru iztikt bez valodas zināšanām, tāpēc, lai nostiprinātu un pilnveidotu iepriekš apgūto, nolēmu doties uz kursiem Horvātijā.

Lasīt visu ziņu

ERASMUS+ kursi skolotāju profesionālajai pilnveidei Reikjavikā, Islandē

reikjavika.webpERASMUS+ kursi skolotāju profesionālajai pilnveidei Reikjavikā, Islandē

Kursu organizators: Smart Teachers Play More in Reykjavik, Iceland

 Laiks: 2024. gada 14. jūlijs - 20. jūlijs

Kursi: Smart Teachers Play More Outdoors

            Pašā vasaras vidū, no 14. jūlija līdz 20. jūlijam, apmeklēju profesionālās pilnveides kursus “Smart Teachers Play More Outdoors” Reikjavikā, Islandē. Kursu mērķis bija paplašināt savas zināšanas par Islandes valsti, tās kultūras mantojumu, ģeogrāfiju, klimatu, valsts izglītības sistēmu un apgūt dažādas interesantas metodes, kuras izmantot, mācot dažādas tēmas mācību stundās, aktīvi darbojoties. Nodarbības vadīja ļoti aktīvas, atraktīvas, interesantas pasniedzējas.

Lasīt visu ziņu

ERASMUS+ kursi skolotāju profesionālajai pilnveidei Krakovā, Polijā

20.08.2024

linda-kursi.webpJūlija vidū man bija lieliska iespēja piedalīties Erasmus+ kursos Krakovā, Polijā. Manu kursu nosaukums bija “21st Century teaching competencies and creativity”, un man šī tēma šķita ļoti intriģējoša un atbilstoša man kā vizuālās mākslas skolotājai.

Erasmus apmaiņas programma man saistās ar piedzīvojumiem, jaunu zināšanu apgūšanu, dažādu jaunu kultūru un cilvēku iepazīšanu. Tā ir lieliska iespēja nepiespiestā gaisotnē paplašināt savu redzesloku. Dalība šajos kursos sniedza man iespēju attīstīt gan profesionālās, gan personīgās prasmes, kas veidos pozitīvu ietekmi uz manu skološanas praksi, karjeras izaugsmi un manu skolēnu apmācības kvalitāti. Iegūtās idejas izmantošu turpmākajā mācību procesā. Ļoti priecājos arī par to, šis bija lielisks veids, kā praktizēt un uzlabot manas angļu valodas prasmes. Es ieguvu jaunas perspektīvas, enerģiju un iedvesmu, kas palīdzēs uzturēt motivāciju un prieku darbā skolā ar skolēniem.

Lasīt visu ziņu

Zinību diena 2024

02.09.2024 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

457874175-1043467577785709-6565488027241080298-n.webpJaunais mācību gads iesācies arī mūsu skolā. Iesācies ar izmaiņām skolas vadībā. Pirmajā skolas dienā atkal satikāmies skolas priekšā, nevis Ozolāju estrādē.

Taču tāpat pie rokas 12.klases skolēniem un audzinātājām (Ivitai Goldbergai-Skrebelei un Zandai Zeltzaķei)  kuplajam skolēnu pulkam pievienojās  pirmklasnieki. Viņi arī tika pie dažādām dāvanām. Piemēram, pašvaldības pārstāvji sadarbībā ar  Latvijas Basketbola savienību un Kandava/Anzāģe pirmklasniekiem dāvināja basketbola bumbas, lai motivētu bērnus sportot un pateiktos par milzīgo atbalstu, apmeklējot komandas basketbola spēles.

 Par muzikālajiem priekšnesumiem šoreiz bija parūpējusies mūsu jaunā, jaukā mūzikas skolotāja Liene Grosa. Pedagogu sastāvu šoruden papildinājusi ne tikai viņa, bet arī  Rasa Daktere (direktora vietniece izglītības darbā), Diāna Šidlovska (datorikas skolotāja 8.-11.kl.), Raimonds Feldmanis (basketbola treneris). Skolā ir jauns saimnieks - Jānis Smilgainis.

Novēlam, lai jaunais mācību gads veiksmīgs, sekmīgs,  sasniegumiem un sirsnīgiem notikumiem bagāts ikvienam no mums! Bet īpaši mūsu jaunpienācējiem no citām skolām, kā arī 45 pirmklasniekiem un 33 desmitās klases skolēniem.

Lasīt visu ziņu galerija (52)

Latvijas – Dānijas sadraudzības projekts “Camp 34” 19.-23.08.2024.

06.09.2024

img-20240904-wa0004.webpKā jau tas ierasts,  gada 34. nedēļu Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas skolotāji, skolēni un viņu vecāki gaidīja ar lielu nepacietību, jo tas ir laiks, kad mēs tiekamies ar saviem sadarbības partneriem no Dānijas.

Šogad no 19. līdz 23. augustam mums bija iespēja uzņemt 17 dāņu skolēnus un 4 skolotājus, kuri bija iesaistījušies starptautiskajā sadarbības nometnē “Camp 34”. Visas nedēļas garumā gan dāņu, gan mūsu skolas skolēni piedalījās dažādās radošajās un izzinošajās nodarbībās, kas veicināja sadarbības prasmes, attīstīja radošumu, pilnveidoja fizisko sagatavotību, vienlaikus sekmējot skolēnu personisko izaugsmi.

Lasīt visu ziņu galerija (45)

Zinību diena

28.08.2024

Šogad Zinību diena būs 2.septembrī. Pasākums notiks pie skolas, būs slēgts skolas priekšā esošais stāvlaukums un iela, apbraukšana pa Mazo Skolas  ielu. Mašīnas iespējams novietot pie sporta halles un Kandavas Mākslas un mūzikas skolas.

img-20240828-wa0003.webp

img-20240828-wa0002.webp

Lasīt visu ziņu galerija (2)


<>


Jaunākās galerijas