Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Skolas meža atklāšanas pasākums

28.09.2022

81f757af-7a5a-474a-9601-8e81dd6d9527.jpgTas nu ir noticis! No 2022. gada septembra Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolai pieder jauna zaļā klase – skolas mežs 60 hektāru platībā. 
Lai tiktu pie sava meža, 2021./2022.m.g. skolas skolēni un skolotāji aktīvi piedalījās LVM piedāvātajās aktivitātēs - Mammas dabas meistarklasēs un  Meža ekspedīcijā. Ar ļoti labiem rezultātiem, tiekot līdz finālam, 9.a un 7.b klašu komandas piedalījās Meža olimpiādē. Noteikti jāmin, ka skolēnus motivē, iedrošina un atbalsta viņu klases audzinātāji.
28. septembrī notika svinīga meža atklāšana. Pasākumā piedalījās 85 skolēni no Kandavas K. Mīlenbaha vidusskolas. Ciemos uz pasākumu  ar savām skolotājām bija ieradušies arī 16 skolēni  no Kandavas Reģionālās pamatskolas 8.a klases.

Apsveikuma un laba vēlējuma vārdus teica Kandavas Kārļa Mīlenbaha direktore Daiga Puga, Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītāja Dace Strazdiņa, atbildīgā par meža atjaunošanu un kopšanu Zemgales reģionā Dace Ozola un Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre. 
Liels un patīkams bija klātesošo pārsteigums par pēkšņo Cūkmena ierašanos, kurš aicināju visus zvērēt par nemēslošanu mežā. Pēc zvēresta nodošanas Dace Ozola aicināja iestādīt astoņus lapu kokus, lai rūpētos par bioloģisko daudzveidību mežā. Uzklausot  zinošās  meža speciālistes padomus par koku kopšanu, jaunie kociņi tika rūpīgi iestādīti. Pēc labi padarītā darba skolēni devās uz āra nodarbībām:
• 4. a klase savā pirmajā stundā mežā iepazina savu koku (skolotāja Ivita Goldberga-Skrebele).
• 7.a klases skolēni bioloģijas stundā, apgūstot dabas aizsardzību, izprata kādi noteikumi jāievēro, lai saudzīgi izturētos pret dabas vērtībām meža apsaimniekošanas cikla laikā (skolotāja Danuta Eva Bite).
• 9.a klases skolēni matemātikā iemācījās vizēt kokus mežā, praktiski darbojoties ar Bormaņa spieķīti un veicot aprēķinus (skolotāja Lāsma Mūrniece).
• 10. klases audzēkņi  sportā un veselības mācībā veica orientēšanos meža apvidū, atzīmējot kartē kontrolpunktus (skolotāja Aiva Ķēniņa).
• Viesu skola – Kandavas reģionālās pamatskolas  8.a klases skolēni - ieskatījās meža grāmatā, kurā meklēja dzīvniekus, to atstātās pēdas, ēdamas lietas mežā, noteica koku sugas, atbildēja uz āķīgiem jautājumiem par dabā notiekošām ķīmiskām pārvērtībām, sēnēm un to mikorizu ar koku sugām, atkārtoja un iemācījās sēņu un koku nosaukumus latviski, angļu un krievu valodā (skolotājas Dina Melne un Inta Neiciniece).

 Pēc nodarbībām visi pulcējās pie ugunskura, kur varēja cept desas un zefīrus un dalīties ar iespaidiem par stundu zaļajā klasē. 
Dažas skolēnu atziņas: 
 “Man ļoti patika stunda dabā, orientēšanās mežā, jo tas veicināja sadarbības spējas ar klasesbiedriem, attīsta orientēšanās spējas mežā. Ļoti labi un kvalitatīvi pavadīts laiks”. 
 “Man patika, ka praktiski varēja izmērīt koka augstumu, kas palīdz izprast mācīto vielu skolā”.
 “Laba sajūta, ka izdarījām labu darbu, iestādot kokus. Patika darboties svaigā gaisā”.
 “Ir veselīgi mācīties mežā. Man patīk, ka mūsu mežam ir avotiņš”.


                                                                            KKMV skolas meža   koordinatore Ineta Krūmiņa

printēt
81f757af-7a5a-474a-9601-8e81dd6d9527.jpg img1006.jpg img1004.jpg img0474.jpg img-20220928-wa0008.jpg img1007.jpg img0483.jpg img0476.jpg img1005.jpg


<>


Jaunākās galerijas