Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Konkurss par Nindzju Timiju un tikšanās ar Henriku Tammu

15.11.2016

img-20161121-wa0004.jpgNovembra vidū Nacionālajā bibliotēkā viesojās Henriks Tamms - zviedru rakstnieks, ilustrators, kā arī vizuālā tēla veidotājs tādām pazīstamām filmām kā  “Šreks”, “Haizivs stāsts”, “Aizskalotais”, “Nārnijas hronika” u.c.  Viņa grāmata “Nindzja Timijs un nozagtie smiekli”  šogad tika iekļauta “Bērnu žūrijas“ sarakstā.

Lai iegūtu iespēju tikties ar šo interesanto cilvēku, Bērnu literatūras centrs izsludināja konkursu, kura uzdevums bija izveidot un nofilmēt nelielu sižetu no grāmatas par Timiju  vai uzzīmēt kādu neparastu izgudrojumu un aprakstīt tā pielietojumu.

No mūsu skolas konkursā piedalījās tikai 4.b klases skolēni. Viņi uzzīmēja vairākas  pašu izdomātas ierīces, kā arī videofilmiņā attēloja vienu no grāmatas epizodēm. Videofilmu aizsūtījām uz Nacionālo bibliotēku, lai piedalītos lielajā konkursā valsts mērogā un cīnītos par galveno balvu – ceļojumu 4 personām ar prāmi “Tallink” uz Stokholmu. Uz konkursa noslēguma pasākumu Rīgā devās 4.b klases skolēns Edgars Dambis  kopā ar skolas bibliotekāri.

 Tikšanās laikā Henriks Tamms pastāstīja par savu darbu Holivudā, par to, kā radās iecere rakstīt par kaķi Timiju un daudz ko citu. Bērni uzdeva arī neskaitāmus jautājumus. Uz vienu no tiem – kāda bija viņa mīļākā grāmata bērnībā – rakstnieks atbildēja, ka tā bija Astrīdas Lindgrēnas “Brāļi Lauvassirdis”.  Visiem klātesošajiem bija iespēja saņemt rakstnieka autogrāfu, kā arī iegādāties nu jau trešo viņa grāmatu latviešu valodā “Nindzja Timijs un baltā pērtiķa noslēpums”.

Uzvarēt konkursā šoreiz neizdevās (pavisam bija iesūtīti vairāk nekā 70 darbi), toties iekļuvām pirmajā desmitniekā un ieguvām veicināšanas balvu – 6 grāmatas un diplomu, par ko 4.b klasei bija liels prieks.

Daina Batņa

printēt
img-20161121-wa0004.jpg img_3210.jpg img-20161121-wa0005.jpg foto-71.jpg foto-60.jpg foto-48.jpg foto-38.jpg


<>


Jaunākās galerijas