Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Piedalāmies Ziemupes rūķu akcijā "Piepildīsim lielo dāvanu maisu!"

20.12.2017

img_20180103_wa0016.jpgŠogad Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā  decembris tika izziņots kā labo darbu mēnesis un  3.a klase nolēma piedalīties kādā labdarības akcijā. Uzzinājām, ka Ziemupes Ziemassvētku vecītis un Rūķupes Rūķi arī šogad aicina sagatavot dāvanas akcijai „Piepildīsim Lielo dāvanu maisu!”.

Akcijas organizatori uzsvēra, ka nozīme nav naudas ieguldījumam, bet labajām domām, sirds siltumam un vēlmei iepriecināt. Šo gadu laikā viņiem izveidojusies sapratne par to, kas ģimenēm un vientuļajiem cilvēkiem ir nepieciešams, tāpēc īpašs aicinājums lielo dāvanu maisu palīdzēt piepildīt ar dārza labumiem (tai skaitā, ievārījumiem, marinējumiem), rīsiem, miltiem vai citiem virtuvē (un vēderā) noderīgiem pārtikas produktiem, kas uzreiz nebojājas, un našķiem. Daudzās mājās priecātos par gultas veļu, dvieļiem, apaviem (īpaši bērniem), apģērbu ziemai, interesantām grāmatām, spēlēm, kas rosina domāt un darīt, skolas piederumiem, kā arī kādu kārumu četrkājainajiem draugiem. Aicinājums bija nedāvināt - mīkstās rotaļlietas un apdomāt, vai tas, kas tiek sagatavots otram, ir kas tāds ko pats priecātos saņemt.  Ņemot vērā, ka dāvanu maisi (pakas) tiek komplektēti pēc saņēmēju vajadzību apzināšanas, rūķi aicināja tās nesaiņot dāvanu papīros (izņemot gadījumus, ja tie ir caurspīdīgi), bet ievietot dāvanu maisiņos vai kastēs, lai tās var ērti aplūkot un sagrupēt.

Noskaidrojām arī, ka Rūķupes Rūķi (biedrība “Ziemupīte”) akciju „Piepildīsim Lielo dāvanu maisu” organizē jau ceturto gadu. Trīs gadu laikā izdevies īpašu svētku un siltuma sajūtu uzburt 116 ģimenēm, vientuļajiem cilvēkiem, pensionāriem Pāvilostas un Rucavas novadā, Blīdenē, Ventspilī, Kuldīgā un citur Latvijā.

Un tā Rūķupes Rūķis ieradās pie mums skolā 20.decembrī, lai varētu paņemt mūsu sarūpētās dāvanu kastes, kas varētu iepriecināt citus. Tā kā mūsu klasei ir šī mācību gada laikā jāizdara viens labs darbs, kurš ir vai nu jānofilmē, vai  jānofotogrāfē un jānosūta LOK (Latvijas Olimpiskā Komiteja) ”Sporto visa klase” organizatoriem, tad domājam, ka mēs šo labo darbu visi kopā ar prieku esam izdarījuši, atbalstot šo labdarības akciju ”Piepildīsim Lielo dāvanu maisu!” .

                                                                 Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas 3.a klase

printēt
img_20180103_wa0016.jpg img_20180103_wa0020.jpg


<>


Jaunākās galerijas