Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Piedalāmies Nacionālajā skaļās lasīšanas sacensībā

04.04.2018

img_20180405_wa0007.jpg4. aprīlī mūsu skolas skolēni Marta Kļaviņa, Rihards Petriņš un Everita Uzuliņa devās uz Tukumu, lai piedalītos Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības reģionālajā finālā. 

LNB Bērnu literatūras centrs šādu sacensību rīko pirmo gadu, bet ideja un metodika ir aizgūta no Nīderlandes, kur šāda veida sacensība 11 un 12 gadu veciem bērniem norisinās vismaz 20 gadus. Konkurss rīkots ar mērķi sekmēt interesi par lasīšanu un  prasmi lasīt izteiksmīgi  - tā, lai citiem būtu interesanti klausīties.

Pasākumā pavisam piedalījās 22 dalībnieki no 7 Tukuma un Kandavas novadu skolām. Bērni bija izvēlējušies visdažādāko autoru darbu fragmentus – klausījāmies gan Astrīdas Lindgrēnes, gan Ērika Kestnera, Māra Runguļa, Deivida Valjamsa, Sinikas Nopolas un citu autoru darbu fragmentus.

 Uz Skaļās lasīšanas sacensību finālu, kas notiks 12. maijā  Rīgā var doties tikai viens dalībnieks un tas šoreiz būs Daniels Virsis no Irlavas vidusskolas, kurš bija izvēlējies fragmentu no Džeimsa Patersona grāmatas “ Pamatskola – manas dzīves briesmīgākie gadi”.

Mūsu skolas dalībnieki šoreiz godalgotas vietas neieguva, bet viņi  bija vienisprātis, ka pasākums bija saistošs, varēja salīdzināt savu uzstāšanos ar citu skolēnu veikumu, gūt pieredzi un varbūt arī pamanīt savas kļūdas, kas neļāva iegūt augstākus rezultātus. Jāpiebilst, ka nākamgad tagadējo 5. klašu skolēni konkursā varēs piedalīties vēlreiz, tāpēc gūtā pieredze lieti noderēs.

Liels paldies skolotājām Baibai Leitartei un Kristīnei Čākurei, kas palīdzēja bērniem konkursam sagatavoties.

                                                                                                                               Skolas bibliotekāre D.Batņa

printēt
img_20180405_wa0006.jpg img_20180405_wa0007.jpg


<>


Jaunākās galerijas