Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Vidusskolēni apmeklē izrādi ”Pūt, vējiņi!” Latvijas Nacionālajā teātrī

03.10.2018

img_20181003_wa0003.jpg10., 11. un 12. klases skolēni literatūras stundas šogad iesāka ar Raiņa lugu “Pūt, vējiņi!”. Vispirms tika izlasīta luga, tad bija iespēja to salīdzināt ar Gunāra Pieša filmu, kas veidota pēc Raiņa lugas motīviem. Šī gada 3. oktobrī vidusskolas klases apmeklēja izrādi “Pūt, vējiņi!” Latvijas Nacionālajā teātrī iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros.

 Izrādes režisors ir Elmārs Seņkovs, izrāde iestudēta šogad, un pirmizrādi tā piedzīvoja 13. septembrī. Izrāde veidota pēc visiem zināmās un vēl mūsdienās aktuālās izcilā latviešu rakstnieka Raiņa lugas “Pūt, vējiņi!” motīviem. Galvenās lomas izrādē spēlēja aktrise Laura Siliņa (izrādē Baiba), aktieris Jēkabs Reinis (izrādē Uldis), aktrise Agnese Cīrule un Madara Botmane (Zane un Anda) un vēl daudzi aktieri, kuri parādīja savu izcilo aktierspēli. Emocionāls bija brīdis, kad uz skatuves iznāca filmas galveno lomu atveidotāji: Ģirts Jakovļevs, Esmeralda Ermale, Astrīda Kairiša un Uldis Dumpis. Vēl izrādē piedalījās arī tautas deju ansamblis "Līgo" un tautas deju ansamblis "Teiksma", kuri atsauca atmiņā vasarā notikušos īpašos Dziesmu un deju svētkus. Izrādei cauri vijās komponista Imanta Kalniņa mūzika un Jāņa Purviņa horeogrāfija. Izrāde uzrunāja skatītājus arī ar interesanto scenogrāfiju, par ko jāpateicas scenogrāfei Monikai Pormalei. Izrāde bija ļoti krāšņa un oriģināla, jo tika izmantots daudz rekvizītu un krāsu, kas uzbūra lugā tik ļoti svarīgos simboliskos dabas tēlus - egli, vēju, Daugavu.  Izrādē tika saglabāta dzejas valoda. Izrāde izraisīja daudz emociju, izdzīvojām katra varoņa pārdzīvojumus un sekojām līdzi notikumiem lugā. Manuprāt, Elmāram Seņkovam un viņa komandai izdevies radīt lielisku iestudējumu, no kura ikkatrs var gūt baudījumu!

Savos iespaidos par izrādi vidusskolēni dalījās, rakstot recenzijas literatūras stundās, kā arī analizēja profesionāļu recenzijas kulturoloģijas stundās.

Paldies “Latvijas skolas somai” par iespēju apmeklēt izrādi!

                                                                                             12. klases skolniece Marta Šteinberga

printēt
rainis.jpg img_20181003_wa0003.jpg https://teatris.lv/izrade/put-...


<>


Jaunākās galerijas