Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Bērnu žūrijas noslēguma pasākums jeb lasītāju tikšanās ar Inesi Pakloni

20.02.2019 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_20190220_wa0002.jpg20. februārī skolā  viesojās rakstniece un tulkotāja Inese Paklone, kuras grāmatu “Okeāns un tuksnesis” šogad lasīja trešo un ceturto klašu “Bērnu žūrijas” dalībnieki. Bērni pasākumam bija nopietni gatavojušies – 3.b klases skolēni runāja grāmatas fragmentus,  bet 4.b klase bija izgatavojusi ļoti jaukus un interesantus, uz “ledus gabala” novietotus pingvīnus.

Grāmatas notikumi risinās tālajā Čīlē, to galvenie varoņi ir lama Atakama un pingvīnēns Humbolts. Rakstniece pati divas reizes ir pabijusi šajā zemē, tāpēc varēja pastāstīt daudzus  interesantus faktus par turienes dabu un tās iemītniekiem, daži no kuriem aprakstīti viņas grāmatā. 

Vēl rakstniece tulko bērnu grāmatas no nēderlandiešu valodas un tā bija jauka sakritība, ka arī viņas tulkotais  Mihaela de Koka darbs “Kā vecmamma vislaik samazinājās” bija iekļauts “Bērnu žūrijas” grāmatu sarakstā. Viņa pastāstīja, ka darbus tulkošanai var izvēlēties pati un to dara, apmeklējot grāmatu veikalus ārzemju komandējumu laikā.

Tikko izdevniecībā “Pētergailis” bija iznākusi Ineses Paklones dzejoļu grāmata “Es picas brālēnu cepu”. Rakstniece dažus dzejoļus nolasīja, tie bija sirsnīgi un asprātīgi. Jauki, ka grāmatu skolas bibliotēka saņēma kā autores dāvinājumu.
Pasākuma nobeigumā rakstniece atbildēja uz daudziem bērnu jautājumiem, dalīja autogrāfus un kopā ar lasītājiem nofotografējās. 

Tagad nedaudz par “Bērnu žūrijas” dalībniekiem, jo tieši viņiem kā balva katru gadu ir tikšanās ar kādu bērnu grāmatu autoru. Šogad pasākumā piedalījās nedaudz mazāk bērnu nekā iepriekšējos gados, kopā 49:
                         3.a klasē  -  8 dalībnieki,
                         3.b klasē – 15 dalībnieki,
                          4.b klasē – 18 dalībnieki,
                          5.b klasē – 4 dalībnieki,
                           6.b klasē – 1 dalībnieks, 
                           kā arī 3 vecāku žūrijas pārstāvji.

Liels paldies sākumskolas klašu audzinātājām Elitai Brahmanei, Ainai Novickai un Andai Leizanderei par to, ka sniedza tik lielu atbalstu, ieinteresēja un mudināja bērnus lasīt. 4.b klasei ir iekārtotas ļoti interesantas klades, kurās viņi apkopojuši faktus un svarīgākās atziņas par visām “Bērnu žūrijas” grāmatām, kas izlasītas 3 gadu laikā, jo šī klase pasākumā piedalās jau no otrās klases un tajā iesaistījušies faktiski visi audzēkņi.

Ļoti ceru, ka arī nākamajā gadā būs bērni, kas vēlēsies piedalīties “Bērnu žūrijā”, jo grāmatas sniedz tik daudz dažādu emociju – tās mūs aizkustina, smīdina vai saraudina un, ceru, ka palīdz kļūt mums iejūtīgākiem un labākiem.
                                                                                 Skolas bibliotekāre

printēt
img_20190223_wa0002.jpg img_20190223_wa0004.jpg img_20190223_wa0003.jpg img_20190223_wa0008.jpg img_20190220_wa0002.jpg


<>


Jaunākās galerijas