Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Aktualitātes

"Sporto visa klase" Valmierā

02.11.2016

img_5623.jpgMūsu skolas 3.a klase piedalās projektā “Sporto visa klase”. Šogad, trešajā sezonā, projektā ir iesaistījušās 130 klases no 59 pašvaldībām un tas ir vairāk par 3000 bērniem. Bērniem papildus 2 sporta stundām tiek piedāvātas vēl trīs, vienā no stundām bērni pilnveido savu fizisko sagatavotību un nostiprina stāju, otrā stundā skolēni darbojas laukā, trešajā- spēlē futbolu un mācās dažādus futbola elementus. Skola izlēma projektā iesaistīties, jo mūsu skolēni ir aktīvi, radoši, dzīvespriecīgi un enerģijas pilni. Projekts nav tikai sportošana, bet skolēniem projekta ietvaros jāveic kāds labais darbs, jāuzrāda labas sekmes mācībās. Tas viss projekta noslēgumā tiks vērtēts un analizēts.

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Starpskolu stratēģiskais partnerību projekts “English Teaching With Innovative Web Tools”

Ja esi 12 līdz 14 gadus vecs
  un Tu vēlies uzlabot savas angļu valodas zināšanas, pilnveidot IT prasmes, iepazīt citu tautu tradīcijas un kultūru, kā arī iegūt jaunus draugus, tad aicinām tevi pieteikties 

 starpskolu stratēģisko partnerību projektā

 “English Teaching With Innovative Web Tools”

  Pieteikumu lūdzam iesniegt līdz š.g. 10. novembrim.

  Pieteikumā jānorāda: vārds, uzvārds, vecums, klase, ārpusskolas  aktivitātes, vidējā atzīme angļu val. iepriekšējā māc.gadā, iepriekšēja pieredze projektos un pasākumos, pamatojums dalībai projektā.

  Pieteikums jāiesniedz sk.D.Dudei (301.kab.) vai lietvedībā.
Tuvāka informācija par projektu pie sk.D.Dudes.

Apstiprināto skolēnu saraksts skatīt šeit

Erasmus KA1 starptautiskais jauniešu apmaiņas projekts “Tasty, Healthy, Sporty"

Ja esi 13 līdz 16 gadus vecs un tevi interesē veselīgs dzīvesveids, aicinām tevi pieteikties jauniešu apmaiņas projektā “Tasty, Healthy, Sporty”.

 Pieteikumu lūdzam iesniegt līdz š.g. 4. novembrim.

  Pieteikumā jānorāda: vārds, uzvārds, vecums, klase, ārpusskolas  aktivitātes, vidējā atzīme angļu val. iepriekšējā māc.gadā, iepriekšēja pieredze projektos un pasākumos, pamatojums dalībai projektā.

  Pieteikums jāiesniedz sk.D.Dudei (301.kab.) vai lietvedībā.

Tuvāka informācija par projektu pie sk.D.Dudes vai L.Riekstiņas (10.kl.).

Erasmus KA1 starptautiskā jauniešu apmaiņas projekta “Tasty, Healthy, Sporty” sagatavošanas vizīte Polijā

polija.jpgNo 20. Līdz 23. oktobrim Polijas pilsētā Pakość notika projekta „Tasty, healthy, sporty” sagatavošanas vizīte. No mūsu skolas uz Poliju devās skolotāja Danuta Dude un 10. klases skolniece Līva Riekstiņa. Kopā projektā piedalās 4 valstis- Polija, Latvija, Lietuva un Itālija, taču dalībnieki no Lietuvas uz sagatavošanas vizīti neieradās.  

Pirmā diena tika pavadīta ceļā, jo pilsēta Pakość atrodas trīs stundu braucienā no Varšavas. Ņemot vērā to, ka ar vilcienu aizbraucām tālāk nekā bija vajadzīgs, laiks ceļā bija vēl ilgāks.

Lasīt visu ziņu

Iesvētību nedēļa KKMV

17.10.2016 - 21.10.2016 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_2795--1024x683.jpgNo 17.oktobra Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolā sākās iesvētību nedēļa. Pirmie ar iesvētību pārbaudījumiem sastapās desmitie un viņu audzinātāja Antra Petkeviča. Pirmdienas rīta  vingrošana, somu nomaiņa pret melnajiem maisiem,  dziesmas (vārdu autori -11.kl.) dziedāšana pie direktores kabineta un vitamīnu devas uzņemšana – tas bija tikai sākums. Otrdien īpaši jaunāko klašu skolēni bija pārsteigti par daudzo „policistu” klātbūtni skolā, desmitajiem šie tērpi tiešām piestāvēja, taču pusdienlaikā viņiem nācās parādīt savu fizisko sagatavotību. Nākamās dienas pēcpudienā vidusskolas posma iesvētāmie orientējās pilsētā, precīzāk sadarbojās promenādes spēļu laukumiņā, un novērtēja 11.klases pavārmākslas šedevrus. Bet ceturtdien aizstāvēja sevi improvizētā tiesas sēdē un deva zvērestu.

Lasīt visu ziņu galerija (70)

Mūsu skola raidījumā "Gudrs vēl gudrāks"

13.10.2016

14670728_583345121866322_8169898202256866961_n.jpgMūsu skola jau otro gadu tiek pārstāvēta LTV konkursā “Gudrs, vēl gudrāks”. Pagājušajā gadā mūsu skolnieks Elgars Ezerkalns piedalījās raidījuma ierakstā un cīnījās ar citiem gudriniekiem no Latvijas. Arī šogad Elgaram paveicās, vai precīzāk, pateicoties viņa aizpildītajai anketai,  viņš tika izvēlēts startēt un cīnīties nu jau ar sestās klases vienaudžiem. 14.oktobrī varējām vērot, kā Elgaram veicās šogad.

Nupat no televīzijas atgriezās arī mūsu skolas 7.b klases pārstāve Keita Elizabete Dobkeviča. Viņas startu televizoru ekrānos  varēsim vērot  decembrī. Lai gan līdz finālam tikt nav izdevies nevienam mūsējam, tikšana līdz televīzijas studijai jau ir sasniegums. Keita tika izvēlēta starp 12 labākajām no aptuveni 130 iesūtītajām anketām. Kā sagaidot mums teica televīzijas darbinieki: ikviens uzaicinātais jau ir īpašs, jo ticis izvēlēts daudzu citu starpā.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Skolotāju diena

30.09.2016

Skolotāju diena šoruden mūsu skolā tika svinēta 30. septembrī. Tradicionāli, skolotājiem ļaujot atpūsties, mācību stundas klasēs vadīja vecāko klašu skolēni (12.kl. un daļa no 11.kl.).

wp_20160930_14_19_22_pro.jpgSkolas parlamentāriešiem kopā ar mūzikas skolotājām un direktores vietnieci audzināšanas darbā  rotaļu telpā izdevās radīt patiešām omulīgu svētku atmosfēru, gan pārbaudot, cik labi kolēģi cits citu pazīst, gan rādot skolēnu filmētās video intervijas ar jaunāko klašu bērniem, gan sniedzot muzikālu priekšnesumu (uzstājās skolēnu ansambļi “Abaviņa”, “Kaprīze”, “Dzirkstelīte”). Parlamentārieši bija veikuši arī pētījumu par to, kādam, skolēnuprāt, vajadzētu būt ideālam skolotājam. Visvairāk kritērijiem atbilda skolotāja Aiva Ķēniņa. Pasākumā tika godināti arī, skolēnuprāt, labākie skolotāji. Nomināciju “Labākā no labākajiem 2016” sākumskolas skolotāju grupā ieguva Elita Brahmane, bet vecāko klašu skolēni visvairāk bija balsojuši par mūzikas skolotāju Evu Šepetovsku. Taču bez svētku  pārsteiguma jau nepalika neviens, jo visiem skolotājiem tika dāvināti viņu skolēnu zīmētie portreti.

Lasīt visu ziņu galerija (37)


<>


Jaunākās galerijas