Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Aktualitātes

Tikšanās ar rakstnieku Māri Rauguli

07.03.2014 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_0366.jpgPateicoties skolas bibliotekāres Dainas Batņas entuziasmam, mūsu skola otro gadu ir iesaistījusies lasīšanas veicināšanas programmā „Bērnu un jauniešu žūrija", ko visā valstī jau 14 gadus īsteno Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Valsts Kultūrkapitāla fondu. Pēc LNB sniegtās informācijas šoreiz žūrijā ir piedalījies rekordliels dalībnieku skaits – jauno grāmatu vērtēšanā iesaistījās 17 tūkstoši lasītāju, rosinot lasītprieku 576 bibliotēkās un skolās.

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Apgredzenotie un pogainie

28.02.2014 - 06.03.2014 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

gredzenu_vakars_43.jpgPašās februāra beigās mūsu skolas divpadsmit divpadsmitie aicināja vecākus, draugus un skolotājus uz Sudraba gredzenu vakaru, lai atskatītos uz savos vidusskolas gados paveikto, sajusto, sasniegto, pārdzīvoto, lai saņemtu spēka un ceļa vārdus no ciemiņiem, lai saprastu –šajā skolā kopā būšanas laiks atlicis tik niecīgs. Klases audzinātāja Ilze Plezere uzsvēra, ka tieši gatavošanās gredzenu vakaram bijis liels pārbaudījums, bet gala rezultāts esot patīkams. Ar labiem padomiem neskopojās nu jau augstskolu studenti, pagājušā gada absolventi. Viņi bija izcepuši ceļamaizes rupjmaizes ķieģelīti, kā arī nodeva gada glabāšanā ceļojošos priekšmetus
–šujmašīnu un piezīmju lapiņu komplektu.

Lasīt visu ziņu galerija (101)

Projektu nedēļa, ZPD un Popiela

12.02.2014 - 14.02.2014

img_9950.jpgKamēr pirmklasnieki devušies valsts noteiktajās brīvdienās, 2.-9.klašu skolēni iesaistīti projektu nedēļas aktivitātēs. Šogad visiem viena tēma – tautasdziesmas. Tās vispirms tiek meklētas,tad lasītas, dziedātas, zīmētas,minētas un izmantotas rotaļās. Vieni veido savas tautasdziesmu izlasītes, citi plakātus, citi uzdevumus - spēles pārējiem. Jāpilda arī saņemtais uzdevums, tā saucamais mājas darbs, kurā jāsameklē tautasdziesmās trūkstošie vārdi, t.dz. ar norādītajiem skaitļa vārdiem, jāuzzīmē 3 iedotās tautasdziesmas, jāatrod t.dz. neparastāko vārdu nozīmes, kā arī pašiem jāsacer 3 t.dz. par gudrību, slinkumu un skolu. Noslēgumā katrai klašu grupai konkursiņš –iespēja parādīt to, ko katrs iemācījies, un varbūt iemācīt citiem. Projektu nedēļas pēdējā diena jau tradicionāli saistās ar 2 pasākumiem –vidusskolēnu pētniecisko darbu konferenci
un Popielu.

Lasīt visu ziņu galerija (101)

Nordplus Junior projekts "Let's make things better"

23.11.2013 - 29.11.2013

Novembra beigās 10 mūsu skolas 8.-10.klases skolēni (Alise Fjodorova, Ance Leja, Anda Beāte Jekoviča, Kristaps Kristers Ozols, Sāra Dūniņa, Dārta Kamparzāle, Agnis Kotāns, Lilita Dronka, Kerija Fedorenko un Elvis Freimanis) kopā ar skolotājām Inesi Ozolu un Antru Videnieci Nordplus Junior projekta „Let’s make things better” ietvaros nedēļu viesojās Igaunijas pilsētā Narvā. Šajā projektā piedalījās trīs Baltijas valstis, un tas saistīts ar skolas sakopšanu, vides uzlabošanu un iekštelpu dekorēšanu. Projekts sākās šī gada septembrī un ilgs līdz 2014.gada jūnijam. Par viesošanos Igaunijā piekrita pastāstīt skolotāja Inese Ozola:

Lasīt visu ziņu

Ministrs apbalvo konkursa “Kas ir dzimtenes mīlestība?” uzvarētājus

15.11.2013

Sagaidot 11. un 18.novembri, Aizsardzības ministrija, Latvijas Kara muzejs un Nacionālie bruņotie spēki aicināja 1.–12.klases skolēnus piedalīties stāstu konkursā „Kas ir dzimtenes mīlestība?”.Pavisam tika iesniegti 287 darbi no visas Latvijas (Rīgas, Daugavpils, Vecpiebalgas, Jēkabpils, Priekules, Ogres, Valmieras, Dagdas, Mērsraga, Preiļiem, Grobiņas, Vārkavas, Tilžas, Saldus, Krimuldas, Liepājas, Kandavas u.c Latvijas pilsētām).
No Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas šajā konkursā iesaistījās 3.b klases skolēni, savas audzinātājas Elitas Brahmanes mudināti. Viņi savas domas izteica, rakstot dzeju, pasakas un dialogus.

Lasīt visu ziņu

Latvijas skolēnu pašpārvalžu salidojums Rīgā

17.10.2013 - 18.10.2013

dsc03248.jpgŠoruden, 17. un 18. oktobrī, jauniešu centrā "Kaņieris" notika Valsts izglītības satura centra un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu rīkotais Latvijas skolēnu pašpārvalžu salidojums "Mūsu iniciatīvas Eiropas pilsoņu gadā". Seminārā bija izglītojošas lekcijas un nodarbības, radošās darbnīcas –idejas skolu pašpārvalžu darbam, kā arī dažādas diskusijas.Pasākumā piedalījās apmēram 150 dalībnieki,Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolu pārstāvēja 2 skolnieces no skolas parlamenta Ieva Ose (12.kl.) un Estere Dravniece (9.a kl.), kā arī viņu konsultante Aiva Ķēniņa (direktores vietniece audzināšanas darbā).

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Kļūsti stiprs kā Herkuless!

10.10.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_7669.jpgLai veicinātu sākumskolas skolēnu paradumu maiņu un veselīgo graudaugu produktu lietošanu uzturā,AS "Rīgas Dzirnavnieks" kopā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) šoruden Latvijas skolām piedāvāja izglītojošu projektu-Putras programma skolās.Tās ietvaros soli pa solim 1.-4.klašu skolēniem bija iespēja uzzināt, kāpēc graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām uzturā un kāpēc graudaugu putras ir mūsdienīgs ēdiens, ko ikdienā ēd arī daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki. Putras programma Latvijas skolās notika Starptautiskās Putras dienas ietvaros, kas jau kopš 1994.gadapasaulē tiek svinēta 10.oktobrī. Putras programma sastāvēja no trīs daļām: putras stundas, mājas darbi un gala pasākums „Kļūsti stiprs un drosmīgs kā Herkuless”.

Lasīt visu ziņu galerija (31)


<>


Jaunākās galerijas