Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Aktualitātes

Pogu vakars 22.02.2013

22.02.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
img_2526.jpg

Kopš šī gada 22. februāra 42 devītklasnieki ir „piepogāti” mūsu skolai, saņemot īpašu keramikas pogu ar skolas iniciāļiem un pamatskolas beigšanas gadu. Aizvadīts šīs skolas vēsturē pirmais Pogu vakars – kaut kas līdzīgs Gredzenu vakaram vidusskolēniem un tomēr citāds. Sākumā atmiņu ceļojums pa 9 skolas gadiem, tikšanās ar bijušajām audzinātājām, pārdomu brīdis pirms saspringtā mācību gada nobeiguma, tad jautrs pasākums ar spēlēm un dejām, kopā aizsākums jaunai skolas tradīcijai.

Lasīt visu ziņu galerija (29)

Ikmēneša līnija - jauna tradīcija

22.02.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

dsc00663.jpg

Šajā semestrī mūsu skolā ir jauna tradīcija – katra mēneša pēdējā piektdienā visu klašu skolēni pēc pirmās stundas dodas uz aktu zāli, lai uzzinātu, kas mēneša laikā noticis skolā. Šajā pasākumā direktore izsniedz diplomus par sasniegumiem olimpiādēs, pastāsta arī par to, kas gaidāms, kā uzvesties skolā. Šis pasākums ilgst 10 – 15 minūtes.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Vīru spēles

10.11.2015 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_6962.jpg10.novembra pēcpusdienā 8.-12. klašu komandas spēkiem mērojās mūsu skolā jau par tradīciju kļuvušajās Vīru spēlēs. Parādīt nācās gan komandas saliedētību, gan izdomu, gan izturību un veiklību. Interesanti, ka 9.a, b un 11.klases puiši uz sacensībām neieradās. Nobijās no konkurences? Slinkums?Kas to lai zina? Bet 11.klases meitenes nolēma – klases gods jāaizstāv, startēs pašas, un smaidīdamas tiešām veica visus paredzētos uzdevumus. Savukārt 8.klase bija izveidojusi pat 2 komandas.

Lasīt visu ziņu galerija (26)

Iesvētības 1., 5. un 10.klasēm

10.10.2015 - 24.10.2015 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

dsc02180.jpgOktobris – iesvētību mēnesis. Saskaņā ar mūsu skolas tradīcijām šajā mēnesī tiek iesvētīti gan pirmās, gan piektās, gan desmitās klases skolēni.

Pirmais iesvētību uzdevums desmitajiem bija jāveic jau septembra beigās – Miķeļdienā. Vairāk vai mazāk cāliskā ietērpā viņi centās pārdot no olām gatavotus gardumus, gūtos ienākumus ziedojot iesvētību organizēšanai. Taču tā izrādījās vien iesildīšanās, jo, sākot no 10. oktobra, nedēļas garumā katru dienu vajadzēja ievērot 11.klases noteikto dreskodu, uzņemt noteiktu kaloriju un vitamīnu daudzumu, lai varētu veikt dažādus ar fiziskām aktivitātēm saistītus pārbaudījumus. Visgrūtākais no tiem bija „orientēšanās” pa Kandavu. Tomēr 16.oktobra vakarā visi saņēma iesvētību sertifikātu.

Lasīt visu ziņu galerija (49)

Tikšanās ar dzejnieci Inesi Zanderi

14.02.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

cimg0196.jpgŠī gada projektu nedēļā 2.-4. klasēm bija iespēja tikties ar dzejnieci Inesi Zanderi. Viņa pārsvarā raksta dzejoļus bērniem, tie ir jautri, dažkārt smieklīgi un tie raisa iztēli. Tieši tāpēc bērniem tie patīk. Inese Zandere stāstīja par savām sarakstītajām grāmatām un ik pa laikam nolasīja kādu savu dzejoli. Protams, arī bija mazs konkursiņš. Viņa noskaitīja dzejoli, un tad bija jāatbild uz jautājumiem. Mūsu skolas 3.-4.klašu koris bija sagatavojis priekšnesumu - dziesmu „Skolas soma” ar Ineses Zanderes vārdiem. Nils Baumanis skaitīja dzejoli, kuru sacerējusi Inese Zandere. Bērni arī ilustrēja viņas dzejoļus.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Skolotāju diena 2015

05.10.2015

img_7207.jpg

Šogad Skolotāju dienu svinējām mazliet neierasti – pirmdienā. Stundu vadīšanu no pulksten desmitiem uzņēmās 12.klases skolēni, bet mums, pedagogiem, nācās par šovu parūpēties pašiem, iesaistoties vidusskolēnu vadītajā spēlē „Es mīlu Tevi, skola!”. Reklāmas pauzēs uzstājās popgrupa „Abaviņa” un „Kaprīze”. Tika godināti nominācijas „Gada skolotājs 2015” ieguvēji Gatis Frīdenbergs un Ligita Zāģere. (Gada skolotāju nosaka, saskaitot visu skolas skolēnu balsojuma rezultātus.)

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Par putnu ar zīda asti un ne tikai

08.11.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
Pie tevis atlidos putns ar zīda asti
un svešā valodā neatlaidīgi prasīs,
lai tu mācies lidot.
Tu nesapratīsi
un mācīsies visu ko citu.
Putns sēdēs
un zīda asaras raudās.
Lasīt visu ziņu


<>


Jaunākās galerijas