Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Aktualitātes

Meiteņu kora ekskursija

02.10.2015
img_20151002_130251_burst001_cover.jpg

2. oktobrī mūsu skolas 5.-9. klašu meiteņu koris devās ekskursijā uz Lietuvu. Ekskursijas ceļa izdevumus apmaksāja Kandavas novada Izgītības pārvalde, jo pagājušajā mācību gadā koris ieguva I pakāpes diplomu gan Kandavas novada skolu koru skatē, gan arī starpnovadu skatē Tukumā.

Lai gan bija jāceļas agri no rīta, diena bija izdevusies un piedzīvojumiem pilna. Pirmais pieturas punkts bija Bauska. Tur bija iespējams apskatīt senās pilsdrupas un uzkāpt pils tornī, no kura pavērās brīnišķīgs skats uz pilsētu un gleznaino ainavu, kas atrodas starp Mūsas un Mēmeles upi. Otrā pieturas vieta jau bija pārrobežā - Lietuvas pilsētā Panevēžā. Tur tika dots brīvais laiks, kad varēja apskatīt vecpilsētu, kurā atrodas daudz skulptūru, un arī ieturēt pustdienas. Trešā vieta bija gājēju ceļš nelielajā Anīkšķu pilsētiņā. Gājēju ceļš ir viens no iespaidīgākajiem tūrisma objektiem, jo šis ceļš ir starp koku galotnēm.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Bērnu un jauniešu žūrija mūsu skolā

13.02.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

cimg0209.jpgKopš 2012./2013.m.g. arī mūsu skolā iespējams iesaistīties Bērnu žūrijā. Rudenī tajā pieteicās aptuveni 100 skolēni, bet visus noteikumus izpildīja tikai 60 dalībnieki: 28 skolēni no 1.-2. klasēm; 26 skolēni no 3.-4. klasēm; 5 skolēni no 8.-9. klasēm un 1 vecāku žūrijas pārstāvis.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Miķeldienas tirgus

29.09.2015 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_6585.jpgMūsu skolas popgrupa “Abaviņa” (skolotājas Ivitas Lejas vadībā) Miķeļdienas tuvošanos izjuta pirmā, jo jau 27.septembrī piedalījās Kandavas pilsētas rīkotajā pasākumā skvērā pie Bruņinieku pilskalna.
Taču Miķeļdiena mūsu skolā vairumam asociējas ar rudens labumu tirdziņu, kad tradicionāli pārdevēju lomā ir 1.-4. klašu skolēni, kas tirdziņā pārdod gan piemājas dārziņā izaudzēto, gan kopā ar mammām vai omītēm gatavotos našķīšus. Īpašs pieprasījums bija pēc plūmju sulas, jo tās kārotājiem nācās pat rindā pastāvēt.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Projektu nedēļa 2013

13.02.2013 - 15.02.2013

pn7.jpgŠogad projektu nedēļa ilga trīs dienas, atšķirībā no pagājušā gada klases visus uzdevumus un pārbaudījumus veica kopā, nevis pa vienam. Katra diena bija sadalīta divās daļās ar vienu garo starpbrīdi pa vidu. Projektu nedēļā katrai klasei nodarbes bija atšķirīgas.

Pirmās klases skolēniem šī nedēļa bija brīva, divpadsmitajai klasei notika stundas, un viņi gatavojās eksāmeniem. Desmitie un vienpadsmitie rakstīja savus zinātniski pētnieciskos darbus, un 11.klase par paveikto stāstīja skolas konferencē. 2.-4. klases skolēni izvērtēja izlasītās Bērnu žūrijas grāmatiņas, zīmēja ilustrācijas dzejoļiem, viņiem bija arī tikšanās ar dzejnieci Inesi Zanderi.
Viena diena bija veltīta veselīgam dzīvesveidam, tad 2.-9. klases skolēni piedalījās Jautrības stafetēs, meklēja atbildes uz konkursa jautājumiem un veidoja plakātus par veselīgu dzīvesveidu.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Eiropas valodu diena

30.09.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

sam_4634.jpgŠajā mācību gadā Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas sākumskolas skolēni kopā ar skolotājiem ir uzsākuši ES Comenius skolu daudzpusējās sadarbības projektu „Četru varoņu meklējumos”. Projektā pavisam ir iesaistījušās 10 dalībvalstis –Velsa, Somija, Dānija, Vācija, Ugārija, Francija, Igaunija, Spānija,Polija un Latvija. Projekts dos iespēju sākumskolas skolēniem un skolotājiem paplašināt un padziļināt savas zināšanas par šīm ES valstīm. Uzzināt, kas šajās valstīs ir kopīgs un kas – atšķirīgs. Tāpat arī tā būs lieliska iespēja skolēniem rast jaunus draugus citās valstīs, sazinoties ar viņiem internetvidē, izmantojot un paplašinot savas angļu valodas un IT prasmes. Arī skolotājiem šī būs lieliska iespēja iepazīties ar citu valstu izglītības sistēmām.

Lasīt visu ziņu galerija (24)

Skolēnu vizīte Dānijā

21.09.2015 - 25.09.2015

img-20150928-wa0008.jpgNo 21. līdz 25.septembrim 12 Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolasskolēni un 4 skolotāji kopā ar tikpat daudz Mērsraga vidusskolas skolēniem un skolotājiem devās uz sadraudzības nometni ,,Camp 34”, kas šoruden notika Dānijā, precīzāk, Lejrē. Jāpiebilst, kašāda veida nometne pārmaiņus te Latvijā, te Dānijā norisināsjau 3. gadu pēc kārtas un pagājušogad viesus uzņēmām Kandavā.

Daļu nometnes laika gan skolēni, gan skolotāji pavadīja katrs savā viesģimenē, iepazīstot gan dāņu skolēnu un skolotāju ikdienas dzīvi, gan dodoties ekskursijās uz Kopenhāgenu, Roskildi vai citu tuvāko pilsētiņu, daži apmeklēja vecāku darbavietas vai paveica kopīgi kādu mājas darbu.

Lasīt visu ziņu galerija (27)

Skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi 2013

11.02.2013 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

zpd-13.jpg

Savus zinātniski pētnieciskos darbus (ZPD) aizstāvēja 12 cilvēki, lai gan to darīt bija paredzēts 13 vidusskolēniem, viens bija slims.

Pirmais uzstājās Ralfs Brucis. Viņš prezentēja savu projektu „Dabas un kultūrvēsturiskie apskates objekti Abavas senlejā’’. Darba mērķis bija noskaidrot, kāda ir tūristu interese par Abavas senleju, un izpētīt, kādi objekti ir senlejā. Pētījumā noskaidrots, ka par visskaistākajiem apskates objektiem atzīti Abavas rumba, Sabiles vīnakalns, Zviedru cepure. Vīnakalns ir iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā kā vistālāk uz ziemeļiem esošais vīna dārzs, kur brīvā dabā aug vīnogas. Kalna virsotne atrodas apmēram 34 metru augstumā virs pilsētas un Abavas upes līmeņa.

Lasīt visu ziņu galerija (1)


<>


Jaunākās galerijas