Lapas karte
Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

Pasākumu kalendārs

Skolotāju diena 2015

05.10.2015

img_7207.jpg

Šogad Skolotāju dienu svinējām mazliet neierasti – pirmdienā. Stundu vadīšanu no pulksten desmitiem uzņēmās 12.klases skolēni, bet mums, pedagogiem, nācās par šovu parūpēties pašiem, iesaistoties vidusskolēnu vadītajā spēlē „Es mīlu Tevi, skola!”. Reklāmas pauzēs uzstājās popgrupa „Abaviņa” un „Kaprīze”. Tika godināti nominācijas „Gada skolotājs 2015” ieguvēji Gatis Frīdenbergs un Ligita Zāģere. (Gada skolotāju nosaka, saskaitot visu skolas skolēnu balsojuma rezultātus.)

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Meiteņu kora ekskursija

02.10.2015
img_20151002_130251_burst001_cover.jpg

2. oktobrī mūsu skolas 5.-9. klašu meiteņu koris devās ekskursijā uz Lietuvu. Ekskursijas ceļa izdevumus apmaksāja Kandavas novada Izgītības pārvalde, jo pagājušajā mācību gadā koris ieguva I pakāpes diplomu gan Kandavas novada skolu koru skatē, gan arī starpnovadu skatē Tukumā.

Lai gan bija jāceļas agri no rīta, diena bija izdevusies un piedzīvojumiem pilna. Pirmais pieturas punkts bija Bauska. Tur bija iespējams apskatīt senās pilsdrupas un uzkāpt pils tornī, no kura pavērās brīnišķīgs skats uz pilsētu un gleznaino ainavu, kas atrodas starp Mūsas un Mēmeles upi. Otrā pieturas vieta jau bija pārrobežā - Lietuvas pilsētā Panevēžā. Tur tika dots brīvais laiks, kad varēja apskatīt vecpilsētu, kurā atrodas daudz skulptūru, un arī ieturēt pustdienas. Trešā vieta bija gājēju ceļš nelielajā Anīkšķu pilsētiņā. Gājēju ceļš ir viens no iespaidīgākajiem tūrisma objektiem, jo šis ceļš ir starp koku galotnēm.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Miķeldienas tirgus

29.09.2015 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_6585.jpgMūsu skolas popgrupa “Abaviņa” (skolotājas Ivitas Lejas vadībā) Miķeļdienas tuvošanos izjuta pirmā, jo jau 27.septembrī piedalījās Kandavas pilsētas rīkotajā pasākumā skvērā pie Bruņinieku pilskalna.
Taču Miķeļdiena mūsu skolā vairumam asociējas ar rudens labumu tirdziņu, kad tradicionāli pārdevēju lomā ir 1.-4. klašu skolēni, kas tirdziņā pārdod gan piemājas dārziņā izaudzēto, gan kopā ar mammām vai omītēm gatavotos našķīšus. Īpašs pieprasījums bija pēc plūmju sulas, jo tās kārotājiem nācās pat rindā pastāvēt.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Skolēnu vizīte Dānijā

21.09.2015 - 25.09.2015

img-20150928-wa0008.jpgNo 21. līdz 25.septembrim 12 Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolasskolēni un 4 skolotāji kopā ar tikpat daudz Mērsraga vidusskolas skolēniem un skolotājiem devās uz sadraudzības nometni ,,Camp 34”, kas šoruden notika Dānijā, precīzāk, Lejrē. Jāpiebilst, kašāda veida nometne pārmaiņus te Latvijā, te Dānijā norisināsjau 3. gadu pēc kārtas un pagājušogad viesus uzņēmām Kandavā.

Daļu nometnes laika gan skolēni, gan skolotāji pavadīja katrs savā viesģimenē, iepazīstot gan dāņu skolēnu un skolotāju ikdienas dzīvi, gan dodoties ekskursijās uz Kopenhāgenu, Roskildi vai citu tuvāko pilsētiņu, daži apmeklēja vecāku darbavietas vai paveica kopīgi kādu mājas darbu.

Lasīt visu ziņu galerija (27)

Brauciens uz Kretingu

18.09.2015
sam_3720.jpg

Mūsu skolas 6.b klases skolēni pagājušajā gadā iesāka rakstīt vēstules vienaudžiem Lietuvā, lai pilnveidotu angļu valodas zināšanas un veidotu draudzību savā starpā. Šī gada septembrī klase devās ciemos uz Kretingu pie 6.d klases, lai vaigā skatītu savus vēstuļu draugus, viņu skolu un varbūt sadraudzētos ciešāk.

Brauciens sākās 18.septembra rītā. Pa ceļam iegriezāmies Lietuvas pilsētā Mosedis, kur skolēni varēja izlēkāties pa dažnedažādiem akmeņiem, pie reizes apskatot kā katrs akmens izskatās, ja to apstrādā.

Lasīt visu ziņu galerija (18)

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki

06.07.2015 - 12.07.2015
koris.jpg

Aizritējuši skolēnu XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, mazliet visi esat atpūtušies un nu jau pārdomājat jaukos brīžus, kuri pavadīti Rīgā sagādājot daudziem tūkstošiem cilvēku prieku, gandarījumu un neaizmirstamus mirkļus brīnišķīgos koncertos.

Jūs visi – mūsu skolas kora meitenes, skolotājas, vecāki esat ieguldījuši lielu darbu, lai radītu daudziem tūkstošiem prieku un kopīgi, jums tas ir izdevies lieliski. Jums visiem liels paldies par ieguldīto darbu, izturību, sapratni, esmu lepna par Jums un kopīgi paveikto.
Es lepojos ar visiem mūsu skolas skolēniem, kuri pārstāvēja dziesmu svētkos, ne tikai Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolu, bet arī Kandavas deju skolu un Kandavas tehnikumu, man prieks un gandarījums par ikvienu no Jums, ka spējat iepriecināt daudzos skatītājus.
Paldies visiem Jums, kuri piedalījās dziesmu svētkos un visiem tiem neredzamajiem, kuri palīdzēja tehniski nodrošināt mūsu skolas kolektīvu svētkos – lasīja un gatavoja ziedu pušķus, sagādāja cienastus un atbalstīja ar savu klātbūtni.

Mīļš Jums visiem paldies, es lepojos ar Jums un mūsu skolu!

Direktore Daiga Puga

Lasīt visu ziņu

Mēs lepojamies

29.05.2015

img_5240.jpgMēs 29.maijā svinīgā pasākumā aktu zālē tika godināti tie skolēni, kuri sasnieguši augstus rezultātus sportā, dažādos konkursos, pētnieciskajā darbā, olimpiādēs, skatēs un mācījušies vairāk kā labi arī ikdienā. Otro gadu skolas vēsturē tika pasniegtas zelta (skolēna vidējās sekmes 8.5 un vairāk balles) un sudraba (8,0 – 8,49 balles) zīles. No 4. līdz 11.kl. pavisam šopavasar tika pasniegts 21 sudraba un 30 zelta zīles.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Skola ziedu rotā

27.05.2015

wp_20150527_174.jpgJau maija vidū 6.b klases skolēni un viņu audzinātāja Inguna Auziņa iegādājās un sastādīja košas atraitnītes iepriekšējā gada ZZ labo darbu akcijas laikā pašu izgatavotajās puķu kastēs. Neviens jau nelika to darīt, patika kā pagājušajā gadā izskatījās, nu ziedēs atkal.
27.maija vakarā (arī jau otro gadu pēc kārtas) skolas vecāku biedrības dalībnieces un skolas direktore Daiga Puga rūpējās par skolas priekšā esošajām puķu dobēm, iestādot Solvitas Šteinbergas dāvinātās vasaras puķes un Vītiņu ģimenes tūju. Savu vietu atrada arī par pagājušā gada absolventu dāvanu karti iegādātie košumkrūmi.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Pēdējais zvans

15.05.2015

img_4994.jpg15.maijā skolas pēdējais zvans skanēja 9.a, 9.b un 12.klasei. Skolēniem bija jāizpilda pēdējie uzdevumi un jāsagatavo prezentācija. Sirsnīgā atmosfērā skolēnus sveica skolas direktore, 8.klases, 11.klase un 1.klases. Pēdējo zvanu 12.klasei iezvanīja pirmās klases. Skolēni caur simbolisko zvanu devās uz savu klasi.

Lasīt visu ziņu galerija (59)

Mazpulku dibināšanas pasākums

24.04.2015

img_4744.jpg24.aprīļa pēcpusdienā Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas lasītāvā pulcējās Latvijas mazpulku pārstāvji un jaunie interesenti, lai dibinātu Kandavas mazpulku. Dibināšanas sapulcē piedalījās 8 jaunie dalībnieki. Pēc oficiālās sapulces sekoja apsveikumi jaunajam vadītājam Ērikam Bitem un mazpulcēniem. 705. Pūres mazpulka vadītāja Gunita Siljāne uzdāvināja mazpulku relikviju – pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados izgatavotu mazpulka simbolu āboliņa četrlapīti. Jāpiebilst, ka tieši Pūrē savas mazpulcēna gaitas uzsācis jaundibinātā mazpulka vadītājs. 307. Džūkstes mazpulka vadītāja Gundega Jēkabsone uzdāvināja ābeli, kas nu tagad būs jākopj un jālolo.

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Koncerts “Pavasarim”

23.04.2015

wp_20150423_057.jpg23.aprīlī mūsu skolā uzstājās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 4.kursa 4 studenti – Kristīne Žogota (soprāns), Aleksejs Vinogradskis (baritons), Zane Tiltiņa (soprāns) un Ruta Birzule (klavierspēle). Pavisam koncertprogrammā bija iekļautas 15 dažādas gan latviešu, gan ārzemju komponistu dziesmas. Piemēram, Kerubino ārija no V.A.Mocarta operas “Figaro kāzas”, Adeles ārija no J.Štrausa operetes “Sikspārnis”, F.Šūberta solodziesma “An den Mond”, P.Čaikovska “Romance” un Tomska dziesma no operas “Pīķa dāma”, Jāzepa Vītola solo dziesma “Satumsa nakts”, R.Šūmaņa solodziesma “Du bist wie eine Blume”, latviešu tautas dziesma “Lakstīgala kroni pina” V.Dārziņa apdarē u.c. Skanēja lieliski – jā, pavasaris bija jaušams arī mūzikā, ne tikai aiz loga…

Lasīt visu ziņu

Lielā talka 2015

22.04.2015

img_1474.jpg22.aprīlī mūsu skolas 5.-12.kl.skolēni piedalījās Lielajā talkā. 5.-7.klases skolēni uzkopa skolas apkārtni un stadionu, bet 8.-12.kl. strādāja Ozolājos. Kopā čakli strādājot un saulei patīkami sildot, darbiņš tika padarīts.

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Jauno vokālistu konkursi “Puķuzirnis” un “Radīti skatuvei”

20.04.2015 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_4991.jpg Šopavasar jau 29. reizi skolas vēsturē sākumskolas, t.i., 1.-4.klašu skolēni, ļāva savām balsīm uzziedēt jauno vokālistu konkursa „Puķuzirnis” finālā. Žūrija gan katru reizi cita – šoreiz skolēnu sniegumu vērtēja Inese Ondrupe, Katrīna Začeste un Elīna Jēgermane.

Pavisam bija 25 priekšnesumi, un dalībnieki sacentās 2 vecuma grupās: 1.-2.klašu grupā un 3.-4.klašu grupā.

Lasīt visu ziņu galerija (34) galerija (45)

Comenius projekta „A quest 4 heroes” dalībnieku vizīte Latvijā.

11.03.2015 - 15.03.2015 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola
img_3789.jpg

Comenius skolu sadarbības projekts “ A quest 4 Heroes” norisinās jau otro gadu, un tajā darbojas sākumskolas skolēni ar saviem klašu audzinātājiem. Projekta mērķis ir noskaidrot, ko skolēni saprot ar vārdu “varonis”, un izzināt gan savas valsts, gan projektā iesaistīto dalībvalstu varoņus. Tā ir iespēja gūt jaunas zināšanas un iespaidus par citu valstu kultūru, kā arī praktiski pielietot savas svešvalodu prasmes, veidojot dažāda veida darbus, rakstot vēstules vai sazinoties Skype.

Šogad no 11. līdz 15.martam mūsu skolas skolēni un skolotāji uzņēma 28 skolotājus no 8 dažādām valstīm: Velsas, Ungārijas, Polijas, Francijas, Vācijas, Dānijas, Somijas un Igaunijas. Jau 11. marta vakarā viesiem bija iepēja gūt pirmos iespaidus par mūsu skolu, tiekoties ar skolotājiem un mācoties latviešu tautas dziesmas un dejas. Nākamās dienas rīts sākās ar apsveikuma koncertu, kurā mūsu skolēni parādīja savas dziedāt un dejotprasmes, kas patiesi aizkustināja un pārsteidza ikvienu viesi.

Lasīt visu ziņu galerija (170)

Bērnu žūrijas dalībnieku tikšanās ar rakstnieci Māru Cielēnu

08.03.2015 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola

img_3696.jpgJau 3. gadu mūsu skolas skolēni iesaistījās Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu un jauniešu žūrija”. Tāpat kā iepriekšējos gados visaktīvākie lasītāji un vērtētāji bijuši tieši sākumskolas skolēni (2.a, 2.b , 2.c, 3. un 4.b klase). Par to liels paldies jāsaka arī viņu klases audzinātājām un latviešu valodas skolotājām Ligitai Zāģerei, Andai Leizanderei, Sandrai Freimanei-Fjodorovai, Ainai Novickai un Elitai Brahmanei. Savukārt pamatskolas grupā visvairāk lasītāju bijis no 7.klases. Skolas bibliotekāre Daina Batņa katru gadu skolēnus, kuri iesaistījušies programmā “Bērnu žūrija” , cenšas iepriecināt, uzaicinot ciemos kādu bērnu grāmatu autoru. Pirmajā gadā tā bija Inese Zandere, pagājušajā gadā Māris Rungulis, bet šogad, tā kā lasītāju bijis daudz, paredzētas 2 tikšanās – 6.martā skolā viesojās rakstniece Māra Cielēna, bet 23.martā ciemos gaidīsim Latvijas Literatūras gada balvas ieguvēju (nominācija Labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem), „Maskačkas stāsts” autori Luīzi Pastori.Māra Cielēna noklausījās skolēnu sagatavotos priekšnesumus, stāstīja gan par to, kā top viņas pasakas un dzejoļi, gan par sadarbību ar savu grāmatu ilustratoriem, atbildēja uz klātesošo jautājumiem un ierakstīja autogrāfus bērnu līdzpaņemtajās grāmatās.

Lasīt visu ziņu galerija (2)


<>


Jaunākās galerijas